1-header.jpg
Nieuwsafbeelding
Miniteams zijn op zoek naar trainers voor volgend jaar!  Het is onze ambitie om de gehele hockeyopleiding van HC Rotterdam de leukste en beste te maken. Dit begint uiteraard bij de jongste jeugdteams. Omdat dit niet vanzelf gaat, zijn wij op zoek naar trainers uit jeugdteams en ouder-trainers.

Jeugd trainers ;&nbs ...
Nieuwsafbeelding
Het regent flink, maar op dit moment is er geen reden om de trainingen van woensdagmiddag af te gelasten.  Eenieder is van harte welkom, maar neem wel droge kleren mee voor na afloop. Tot zo!
Let op: afgelastingen van trainingen en wedstrijden worden altijd op de website/app van de club gepubliceerd. Geen bericht? Dan kan je ...
Nieuwsafbeelding
Heren-1 heeft voor komende vrijdag een pannenkoekenfestijn voor alle mini’s georganiseerd. Kom na de training gezellig met je team en eet een pannenkoek met Jeroen, Justen, Nick, Thijs, Timo, Tristan en Derk.

Pannenkoeken kunnen worden besteld in de webshop:  https://hcrotterdam.club/product/pannenkoeken-festijn-heren-1/ ...
Nieuwsafbeelding
Onze 2e jaars E-tjes sluiten hun tijd bij de mini’s jaarlijks af op het Mini-Afkamp in juni. Dit kamp met één overnachting wordt georganiseerd door de commissie Mini-Events en vindt plaats op een externe locatie. Een weekend vol sport, spel, hockey en plezier!

Het kamp zal plaatsvinden op 22 en 23 juni en wij zijn te ...
Nieuwsafbeelding
Ben je tussen de 5 en 9 jaar oud, speel je nog niet bij HC Rotterdam maar wil je wel met hockey bij HC Rotterdam kennismaken? Meld je dan aan voor de Cool Clinic op Super Sunday 7 april van 13:00 - 14:15. De Cool Clinic is een training door toppers van HC Rotterdam voor aanstormende toppers. 
Na afloop kan je met je vriendjes en ...
Nieuwsafbeelding
2019 start goed want de bestelde minitrainingsshirts zijn vanaf heden beschikbaar bij DAKA. De shirts, voorzien van voornaam op de rug, kunnen bij de hockeyafdeling van DAKA aan de Abraham van Stolkweg worden opgehaald. 
Na bestelling in de webshop is ter bevestiging een voucher gestuurd vanuit [email protected] Op  ...
Nieuwsafbeelding
Helaas is een vertraging opgetreden in de levering van de bestelde minitrainingsshirts met voornaam op de rug. De insteek was dat de in de webshop bestelde shirts begin november zouden klaarliggen bij DAKA aan de Abraham van Stolkweg.

De voorraad uitshirts bij Osaka is helaas ontoereikend doordat meer shirts zijn verkocht dan verwacht ...
Nieuwsafbeelding
De minitrainingsshirts zijn te bestellen in de webshop op hcrotterdam.club . Dit minitrainingsshirt is het nieuwe Osaka-uitshirt van HC Rotterdam, gemaakt van elastisch en vochtregulerend materiaal. Op ieder shirt wordt de voornaam gedrukt zodat dit het scouten bij de indelingstrainingen voor alle E-tjes en tweedejaars F-jes vergemakkelijkt. Om ...
Nieuwsafbeelding
Zondag 30 september is de eerste Super Sunday van dit seizoen, met in ons eigen stadion de wedstrijden van Dames-1 tegen Push en Heren-1 tegen SCHC. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de commissie Mini-evenementen een waanzinnige Ladies Morning georganiseerd waarbij natuurlijk ook de broertjes en papa’s welkom zijn.
Tijdens dez ...
Nieuwsafbeelding
Voor mini-ouders en spelbegeleiders van mini-wedstrijden is er op woensdag 26 september een spelregelavond georganiseerd, De bijeenkomst wordt gehouden op de vide van het clubhuis en begint om 20.00 uur. De spelvorm van het minihockey is voor elke leeftijd anders: van 3-tallen naar 6-tallen en in het laatste minijaar naar 8-tallen.Ti ...
Nieuwsafbeelding
De regen kwam vanochtend met bakken uit de hemel, maar de voorspellingen voor de middag zijn beter. Op dit moment is er geen reden om de trainingen af te gelasten, dus eenieder is van harte welkom. Tot zo!
Let op: afgelastingen van trainingen en wedstrijden worden altijd op de website/app van de club gepubliceerd. Geen beri ...
Nieuwsafbeelding
Meisjes E1 van HC Rotterdam is eerste geworden op het Hoofdklasse E-toernooi. Super goed gedaan, meiden. Een mooie afsluiting van jullie seizoen!

Sinds 2011 vindt op HC Rotterdam aan het einde van het seizoen het Hoofdklasse E Toernooi (HKET) plaats. Ooit begonnen als spontaan idee, inmiddels een traditie waar de tweedejaars E1-te ...
Nieuwsafbeelding
In de zomervakantie zijn de Bovelander hockeykampen op HC Rotterdam. Er is een keuze tussen de Rotterdam Excellence weekkampen voor 11-16 jarigen (incl. overnachting) en de driedaagse dagkampen voor mini's (6-9 jaar) en junioren (10-13 jaar). De weekkampen zijn in week 1, 2, 3 en 5 van de zomervakantie. De dagkampen zijn in de eerste en laatste ...
Nieuwsafbeelding
Voor het seizoen 2018-2019 zoeken wij enthousiaste ouders/verzorgers voor de Minicommissie. Met zo’n 650 mini’s hebben wij de grootste mini-afdeling van het land en om dit in goede banen te leiden moet veel (vrijwilligers)werk worden verricht. Zeker wanneer wij ook nog eens de leukste en beste jeugdopleiding van Nederland (willen) zijn en bl ...
Nieuwsafbeelding
Na een termijn van twee jaar zal Sven-Olaf de Vries terugtreden als bestuurslid mini's. Hij zal zijn bestuursfunctie in een andere rol voortzetten. Hierover later meer. 
Sven-Olaf heeft zich de afgelopen jaren samen met de Minicommissie ingezet om een nieuwe impuls aan de opleiding en het hockeyplezier van de mini’s te geven. Met ...
Nieuwsafbeelding
Wil jij ook een hockeyheld worden en ben je tussen de 6 en 10 jaar? Meld je dan snel aan voor een coole clinic op zondag 8 april. Die dag staan HC Rotterdam-toppers klaar om een clinic te geven aan toekomstige toppers. 
Deze coole clinic is een kennismakingstraining voor jongens en meisjes van 6 tot 10 jaar. De training begint om ...
Nieuwsafbeelding
Evenals afgelopen herfst organiseren wij als MiniTC 6 facultatieve extra techniektrainingen voor de eerstejaars E. Ook dit keer zullen de trainingen plaatsvinden op dinsdagmiddag.
We hebben voor deze trainingen Nick van Trigt van Heren-1 bereid gevonden om de trainingen te begeleiden, samen met andere ervaren trainers van de club
T ...
Nieuwsafbeelding
De reguliere veldtrainingen voor de miniteams (E-, F- en kabouters) starten weer na de voorjaarsvakantie op woensdag 7 maart as.
Wanneer een team de komende weken wil trainen kan contact worden opgenomen met Iwan via [email protected]  over beschikbaarheid velden en trainingsmaterialen. Het team dient wel zelf een traine ...
Nieuwsafbeelding
Het is nog onduidelijk waar en wanneer de winterse buien vandaag gaan vallen maar i.v.m. de voorspelde gevoelstemperatuur zijn de Midwintertrainingen van onze E & F-teams afgelast. Ook de zaaltraining op het veld met de balken is afgelast.
De overige trainingen en Winteravondhockey gaan vooralsnog door. Dit geldt ook voor de slotd ...
Nieuwsafbeelding
Evenals afgelopen seizoenen worden facultatieve extra techniektrainingen voor de eerstejaars E georganiseerd. Tijdens de trainingen komt vooral de hockey techniek  aan bod en wordt dus veel aandacht besteed aan basistechnieken zoals pushen, flatsen, stoppen, drijven, één op één situaties uitspelen etc.
Er ...
Nieuwsafbeelding
In verband met de weersvoorspellingen voor woensdag is besloten om de trainingen van de 1ejaars F-teams en de Kabouters af te gelasten. Normaliter is regen geen reden tot afgelasting, maar omdat er nu zeer waarschijnlijk ook sprake zal zijn van storm is hiertoe nu al besloten voor onze allerjongsten.
Afgelastingen van trainingen e ...
Nieuwsafbeelding
Het is het weer mogelijk om het trainingsshirt voor de mini's aan te schaffen in de webshop . Dit donkergroene shirt, met de voornaam op de rug, is verplicht voor alle mini's omdat dit shirt het scouten bij indelingstrainingen vergemakkelijkt. Het shirt kost € 30,- incl. extra bedrukking.
De shirts dienen i.v.m. de bedrukking van de ...
Nieuwsafbeelding
Van de eerste minitrainingen van het seizoen maken we een pannenkoekenfeest! Vrijdag 25 augustus en woensdag 30 augustus as kunnen mini's, alleen of met hun hele team, na de training een lekkere pannenkoek en glas ranja halen bij de bar. 
Graag wel reserveren door een mail te sturen naar  [email protected] ; ...
Nieuwsafbeelding
Op 26 augustus as vindt de Fatima Moreira de Melo Cup plaats op HC Rotterdam. We zijn trots dat we de eerste editie van dit toernooi mogen organiseren samen met Rotterdamse Sporticonen. Het toernooi is een leuk 'preseason' toernooi voor eerstejaars E-zestallen, zowel jongens als meisjes. Deelname is gratis (m.u.v. een facultatief teamlunchpakket).& ...
Nieuwsafbeelding
Wij zijn op zoek naar minitrainers, die op woensdag- en/of vrijdagmiddag training willen geven aan het miniteam. Dit kunnen ouders zijn, die het team van hun zoon of dochter training geven of jeugdspelers uit de B/C/D-jeugd. Het geven van deze training kan samen of alleen. 
Ouders
Komende maandag, 19 juni, is er hierover voo ...
Nieuwsafbeelding
Het resterende programma van dit seizoen ziet er als volgt uit:
woensdag 7 juni was de laatste training van de 1e jaars F-teams en kabouters. woensdag 14 juni: een aantal kinderen wordt uitgenodigd voor een beoordelingstraining; geen reguliere trainingen. vrijdag 16 juni: reguliere trainingen voor de 2e jaars F-teams en alle E ...
Nieuwsafbeelding
Lars Verboom gaat vanaf komend seizoen leiding geven aan de hockeytechnische opleiding van de jongste jeugd, de mini’s, van HC Rotterdam. Lars is in het dagelijks leven als docent lichamelijke opvoeding verbonden aan het Montessori Lyceum in Rotterdam. Bij HC Rotterdam is hij op dit moment trainer/coach van Jongens B1. Nieuw element in de jeug ...
Nieuwsafbeelding
De Jongste Jeugddag is de afsluiting van de competitie voor de mini's in alle KNHB-districten. Het toernooi wordt georganiseerd bij alle clubs en de teams van HC Rotterdam verspreiden zich over de clubs in de regio. Een aantal teams speelt ook bij HC Rotterdam.
In 2017 is het thema STIPPEN, STREPEN EN STERREN. Teams worden uitgenodigd ...
Nieuwsafbeelding
De tweede lichting mini-shirts, via de webshop besteld in november en december, zijn op de club. Ze kunnen bij de bar worden opgehaald o.v.v. het 4-cijferige ordernummer. 
Ieder seizoen kunnen de trainingsshirts voor de mini's in de eerste weken na de zomervakantie worden besteld. Speciaal voor diegenen die de eerste ronde he ...
Nieuwsafbeelding
Deze week is de laatste inschrijfmogelijkheid voor de facultatieve extra techniektrainingen voor de eerstejaars E-spelers. Tijdens deze trainingen komt vooral de hockeytechniek aan bod. Er wordt dus vooral veel aandacht besteed aan basistechnieken zoals pushen, flatsen, stoppen, drijven, één op één situatie ...
Nieuwsafbeelding
Op zaterdag 18 februari vindt het traditionele Snerttoernooi plaats: ons jaarlijkse en sportieve ouder-kind toernooi voor F-jes en E-tjes . Samen met andere mini’s en hun ouders, strijd jij schouder aan schouder met je kind op het hockeyveld. Hierbij staan plezier en sportiviteit voorop. Enige hockey-ervaring is dus niet zo belangrijk. ...
Nieuwsafbeelding
Na de winterstop starten de trainingen van Hockeyschool Hockeyplezier weer op HC Rotterdam. Deze trainingen zijn bedoeld voor kinderen (van 5 tot 11 jaar), die de hockeysport vrijblijvend uit willen proberen zonder direct vast te zitten aan een lidmaatschap, én voor kinderen die op de wachtlijst staan voor lidmaatschap maar niet kunnen ...
Nieuwsafbeelding
Zoals tijdens de ALV, de coach-de-coachavond en per mail is kenbaar gemaakt, wordt er een cursus georganiseerd voor oudertrainers van onze mini’s. Alle ouders hebben een mail ontvangen met de uitnodiging deel te nemen aan deze ‘train-de-trainer cursus’. 
De belangstelling voor deze training is heel groot en heeft tot veel enth ...
Nieuwsafbeelding
Woensdag 30 november: 1e jaars F- teams en kabouters:  14:45 Alle teams worden op dit tijdstip verwacht in het stadion 15:15 Einde Pietengym, hierna verzamelen in het clubhuis 15:15 Limonade drinken, pepernoten eten en uitdelen cadeautjes door de Pieten
15.45       Einde programma Let op: hierbij verva ...
Nieuwsafbeelding
De donkergroene trainingsshirts voor mini's zijn opnieuw te bestellen in onze  webshop . Dit shirt met de voornaam op de rug is verplicht voor alle mini’s omdat dit shirt het scouten bij indelingstrainingen vergemakkelijkt.
De shirts dienen uiterlijk 31 december a.s. te worden besteld in de webshop.   Let op: het volgen ...
Nieuwsafbeelding
Omdat het vorig jaar zo'n groot succes was is er ook dit seizoen wee een 'sleep-over' met Dames-1, op zaterdag 26 november vanaf 16.30 uur. Zit jij in de E of F, schrijf je dan snel in!
's Middags gaan we met elkaar een leuke activiteit doen. Daarna eten we pannenkoeken, is er een nieuwe activiteit. De F-jes kunnen daarna worden opgeh ...
Nieuwsafbeelding
Het is het weer mogelijk om het trainingsshirt voor de mini’s aan te schaffen in de webshop . Dit donkergroene shirt, met de voornaam op de rug, is verplicht voor alle mini’s omdat dit shirt het scouten bij indelingstrainingen vergemakkelijkt. De shirts worden eind oktober op de club afgeleverd en dienen i.v.m. de bedrukking van de voornaa ...
Nieuwsafbeelding
Evenals afgelopen seizoenen worden facultatieve extra techniektrainingen voor de eerstejaars E georganiseerd.  Tijdens de trainingen komt vooral de hockey techniek  aan bod. Er wordt dus veel aandacht besteed aan basistechnieken zoals pushen, flatsen, stoppen, drijven, één op één situaties uitspel ...
Nieuwsafbeelding
Vanaf vrijdag 26 augustus beginnen de trainingen van de mini's: alle E-teams en de tweedejaars F-jes. De trainingen staan in bijgevoegd schema en worden op korte termijn in de app ingevoerd.  Volgende week starten ook de eerstejaars F-teams en de kabouters op woensdag. Zodra dit rooster bekend is, wordt dit gecommuniceerd.
Tra ...
Nieuwsafbeelding
Vrijdag 26 augustus zijn de trainingen van de mini's weer gestart. Wij zijn nog druk bezig om het definitieve schema vast te stellen aan de hand van de roosters van de jeugdtrainers en verzoeken van ouders.  Wij hopen het schema z.s.m. te kunnen publiceren via website en app.
Trainingstijden mini's:
Kaboute ...
Nieuwsafbeelding
Vanaf woensdag 4 november, zal HC Rotterdam ook hockey aanbieden voor kinderen die op 1 oktober 2015 vier jaar oud waren. De opzet is vergelijkbaar met het kabouterhockey, dat wij verzorgen voor de vijfjarigen (kabouters). Het gaat hier om een proef.
De trainingen van de vierjarigen zullen net als de kabouters op woensdagmiddag van 1 ...
Nieuwsafbeelding
Op grond van een zorgvuldige evaluatie van de teamindelingen voor seizoen 2015/2016, heeft de Minicommissie de procedures voor de teamindelingen herijkt en met het oog op de transparantie opnieuw vastgelegd. In de bijlage, die tevens onder "Documenten" is geplaatst, is het aangepaste beleid te lezen. 
...
Nieuwsafbeelding
Liefst 32 eerstejaars E-teams deden op zaterdag 6 juni mee aan de Jongste Jeugd Dag bij HC Rotterdam: een heerlijk event met heerlijk weer en een strakke organisatie door de ouders van thuisspelende teams. Uiteraard iedereen die mee heeft geholpen, enorm veel dank!
Gedurende de dag hebben we foto's van alle deelnemende teams genomen s ...
Voorwaarden & disclaimer