1-header.jpg

EK Masters

zondag 21 juli 2019   |   09:00 - 23:00   |   Minihoek,Restaurant
HC Rotterdam is in de zomer van 2019 gastheer voor het Europees kampioenschap voor veteranen. Van 22 tot en met 28 juli strijden naar verwachting meer dan veertig nationale teams in zes leeftijdscategorieën om de Europese titels. Parallel wordt het toernooi 'Spirit of masters' georganiseerd van 25 t/m 31 juli. Dit tweede toernooi is bedoeld voor nationale teams uit niet-Europese landen en de B-selecties van Europese landen. ,,Het is fantastisch dat de organisatie van dit evenement aan ons is toevertrouwd,’’ reageert voorzitter Diederik Chevalier.  
 
In Rotterdam komen volgend jaar de veteranen (mannen en vrouwen) in de leeftijdsgroepen 35+, 40+ en 45+ in actie. Bij de mannen is Nederland in alle drie de categorieën titelverdediger. Bij de vrouwen is Nederland bij 40+ en 45+ regerend Europees kampioen.

,,Bij de masters gaan twee dingen samen: een fanatieke strijd om het kampioenschap en de onderlinge vriendschap,'' zegt directeur Hans den Oudendammer van Rotterdam Topsport. ,,Alle deelnemers zijn welkom in Rotterdam.''
 
Op internationaal niveau fuseren aan het einde van dit jaar de twee bestaande ‘masters’ organisaties tot World Masters Hockey. Om de omvang van titeltoernooien te beperken worden leeftijdscategorieën gegroepeerd. De andere leeftijdsgroepen komen in actie tijdens toernooien in Krefeld (Duitsland, 50+ en 55+) en Brasschaat (België, 60+, 65+, 70+ en 75+).

Vier jaar geleden was Rotterdam al gastheer voor het WK voor veteranen. Aan dat toen grootste officiële titeltoernooi ooit werd deelgenomen door 75 nationale teams uit 23 landen, verdeeld over negen leeftijdscategorieën. Het evenement droeg toen, met onder meer zo’n twintigduizend hotelovernachtingen, ruim 1,5 miljoen euro bij aan de stedelijke economie.
Voorwaarden & disclaimer