1-header.jpg

"Boete dreigt na verkoop alcohol aan minderjarigen"

13-10-2014
Nieuwsafbeelding
Volgens enkele media hangt HC Rotterdam een geldboete boven het hoofd nu is vastgesteld dat vorige week zondagmiddag aan twee niet-18-jarigen personen alcohol houdende drank is verkocht. Twee inspecteurs namens de gemeente Rotterdam hebben die middag in ons clubhuis op de naleving van de strengere alcoholregels toegezien. 

Vorige week zondagmiddag speelde Heren-1 de thuiswedstrijd tegen Schaerweijde. Aansluitend was er een Thé Dansant. Die middag en avond zijn er tussen de 1500 en 2000 bezoekers, waaronder ook veel niet-leden, in ons clubhuis geweest. 

De inspecteurs hebben die avond om ongeveer 20.00 uur onze horecamanager aangesproken. Hij is gecomplimenteerd met de wijze waarop onze horecamedewerkers hun  werk hebben gedaan. Ook is vastgesteld dat meerdere keren de verkoop van alcohol houdende drank aan jongeren is geweigerd. De inspecteurs zijn vanaf ongeveer 14.30 uur ’s middags aanwezig geweest. 

De inspecteurs hebben ook vastgesteld dat in twee gevallen alcohol houdende drank is verkocht aan personen die nog geen 18 jaar waren. Deze personen zijn direct beboet. HC Rotterdam is nog in afwachting van een officieel schrijven van de gemeente Rotterdam.

In reactie op het voorval zijn alle horecamedewerkers nogmaals geïnstrueerd om in geval van twijfel kopers van alcohol houdende drank te vragen om een legitimatie of om de verkoop te weigeren. Als het rapport van de gemeente Rotterdam daartoe aanleiding geeft zullen aanvullende instructies of maatregelen worden overwogen.  

Voorwaarden & disclaimer