1-header.jpg

Oranje 40+ hockeyt voor strijd tegen kanker

1-10-2015
Nieuwsafbeelding
Oranje 40+ speelt op zaterdag 10 oktober in ons stadion een benefietwedstrijd tegen (voormalige) Rotterdam-topspelers en oud-internationals. De benefiet, inclusief een 'Derde Helft'-diner en de opbrengst van een speciale veiling, komt ten goede aan de Daniel den Hoedstichting. Het motto van de benefiet: Hockeyers maken kanker kansloos. 

De actie is een initiatief van Oranje-speler Jules Sohier, veteraan bij Leonidas. Hij heeft de afgelopen jaren zijn (zware) strijd tegen kanker voorlopig succesvol gestreden, zoals hij het zelf noemt. Zijn deelname met Oranje aan het EK, eind augustus, was voor Jules ‘een heel mooi cadeau’. 

Voor het Derde Helft-diner, waaraan wordt meegewerkt door de keuken en horeca van HC Rotterdam, worden stoelen verkocht.  Tijdens het diner is er de speciale veiling met prijzen als een hockeyclinic onder leiding van internationals, gesigneerde Oranje-shirs en een avondje pokeren met een ‘special guest’. 

Inschrijven voor het diner kan hier.  

De opbrengst van het gehele evenement gaat naar de Daniel den Hoed Stichting. Zij besteden het geld aan een ‘Cancer Therapy Screening Facility’ in het Erasmus MC. Hiermee kunnen effecten van geneesmiddelen op levende kankercellen worden getest zodat artsen de meest effectieve en minst schadelijke behandelmethode voor een specifieke tumor kunnen vinden. 

Oranje 40+ is één van de nationale veteranenteams die onder de vlag van Dutch Hockey Masters het Nederlandse hockey internationaal vertegenwoordigen. Tijdens de vorig jaar bij HC Rotterdam gehouden FIH Hockey Masters World Cup 2014 is het team als tweede geëindigd. Afgelopen week heeft Oranje 40+ in Londen de Europese titel veroverd.
Voorwaarden & disclaimer