1-header.jpg

Zaalhockey: de puntjes op de i

13-1-2016
Nieuwsafbeelding
De zaalhockeycompetitie is al even onderweg, maar er is een aantal zaken dat extra aandacht nodig heeft.

We willen iedereen uitdrukkelijk wijzen op de wedstrijdduur van de zaalwedstrijden en de verantwoordelijkheid daarvoor bij de jeugd, zoals die door de KNHB is bepaald. 

Voor alle jeugdteams (uitgezonderd A1, B1, C1 en D1 en 1e Jaars E) geldt dat een wedstrijd 35 minuten duurt. Halverwege wordt door scheidsrechters van kant gewisseld, zodra het spel stil ligt (vrije slag, strafcorner etc). Er wordt dus geen 5 minuten rust genomen.

De zaalleiding (altijd 2 volwassenen) houdt altijd de wedstrijdtijd bij, dus niet de scheidsrechter.De wedstrijdtijd gaat in op de vastgestelde aanvangstijd ongeacht of teams en scheidsrechters speelklaar zijn. 

Gedurende de wedstrijd wordt de tijd nooit stil gezet! Ook niet bij blessures (van welke aard dan ook), kaarten of strafballen.

Worden de vastgestelde aanvangstijden in een blok niet gehaald, dan kan de zaalleiding de duur van de wedstrijden inkorten, zodat de vastgestelde eindtijd alsnog wordt gerealiseerd! Omwille van het strakke tijdschema kan de zaalleiding bepalen af te zien van 'shake hands' bij de aanvang.

Na elke wedstrijd zorgen de managers/coaches met de scheidsrechters voor het invoeren van het digitale wedstrijdformulier.

Via deze link kun je in het kort alles teruglezen, wat je als Zaallleiding moet weten: 
http://www.knhb.nl/knhb/districten/district+zuid+holland/zaalhockey/DU24143_Wat+moet+ik+weten+als+zaalleiding.aspx

Daarnaast zijn een zaalstick en zaalschoenen naast het bitje en scheenbeschermers in de zaal ook verplicht!

Ten overvloede: op de HC Rotterdam website (en de app) staat het bericht 'Zaalseizoen 2015-2016 Regels & Administratie Jeugd & Jongste Jeugd'. Hierin wordt alles over het zaalseizoen uitgelegd.


Voorwaarden & disclaimer