1-header.jpg

Twee jeugdteams spelen zaterdag play-offs

12-10-2016
Nieuwsafbeelding
Meisjes B1 en Jongens C1 spelen komende zaterdag play-off wedstrijden voor herindeling in respectieve de landelijke competitie en de Interdistricts competitie (IDC). 

Voor Jongens C zijn in de IDC1 twee plaatsen voor Zuid-Hollandse teams beschikbaar. De drie nummers één van de toppoules spelen daarom een play-off. Wie als derde eindigt speelt na de herfstvakantie in IDC2. 

Jongens C1 speelt zaterdag op de velden van Zoetermeer om 11.05 uur tegen Alecto en om 13.15 uur tegen HGC. Om 15.25 uur spelen HGC en Alecto nog tegen elkaar. De wedstrijden duren tweemaal 25 minuten. 

Meisjes B1 kan via de play-offs, die worden ook gespeeld bij Zoetermeer, een plekje in de landelijke competitie afdwingen. De nummers één van beide toppoules (HDM en HGC) zijn daar al zeker van. Als nummer twee van de toppoule strijdt Meisjes B1 samen met de andere nummer twee, Ring Pass, om de derde beschikbare plek. Deze wedstrijd begint om 09.45  uur. 

Jongens A1 had zich vorige week al geplaatst voor de landelijke competitie. Afgelopen zaterdag heeft ook Jongens B1 dat gedaan. Meisjes A1 helaas niet. Meisjes C1 is als poulewinnaar direct geplaatst voor IDC1. Jongens D1 en Meisjes D1 spelen na de herfstvakantie verder in de topklasse in het district Zuid-Holland. 

Pech voor Jongens B2. Dit team is ongeslagen als eerste geëindigd in de eerste klasse. Die klassering geeft recht op deelname aan de play-offs voor een plek in de Super-B-competitie. Het district Zuid-Holland is van mening dat geen twee teams van één vereniging in de Super-B en landelijke competitie, waarvoor Jongens B1 zich heeft geplaatst, mogen uitkomen.

Heel veel andere jeugdteams hebben uitstekend gepresteerd in de ‘voorcompetitie’. Op de Facebook-pagina van de club vind je veel leuke foto’s van hoe successen zijn gevierd. 

Hopelijk wordt snel de nieuwe competitie-indeling bekend. Op zaterdag 29 oktober wordt de competitie hervat.  
Voorwaarden & disclaimer