1-header.jpg 2a-header.jpg 3a-header.jpg 3b-header.jpg 3d-header.jpg 3e-header.jpg 3f-header.jpg 4-header.jpg 5a-header.jpg 6-header.jpg 6a-header.jpg 6b-header.jpg 7a-header.jpg 8-header.jpeg

Teamsponsoring op HC Rotterdam

16-8-2017
Nieuwsafbeelding

Regelmatig bieden ouders, teamleden en andere betrokkenen aan om een trainingspak, teamtrui, sporttas o.i.d. aan te schaffen voor het gehele team. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en ook interessant voor de sponsor(en) want HC Rotterdam heeft ca. 2.500 leden en per weekend minstens 3.000 bezoekers op haar schitterende complex. Met Heren-1 in de Hoofdklasse, Dames-1 in de Overgangsklasse en veel eerste jeugdteams in de landelijke topcompetitie is HC Rotterdam een ambitieuze club.

Het is van belang om te weten dat aan de sponsoring van een team regels zijn verbonden. Om duidelijkheid en uniformiteit te krijgen, geldt voor deze vorm van teamsponsoring een aantal spelregels voor teamsponsoring. Belangrijkst om te weten:

 

  1. Uitsluitend na schriftelijke toestemming van de sponsorcommissie mogen teams voor, tijdens of na wedstrijden kleding dragen waarop reclame-uitingen van de sponsor(en) zijn aangebracht. Het betreft de periode van twee uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd.
  2. Teamsponsoring van kleding, voorzien van merk-of bedrijfslogo's, is alleen mogelijk indien de sponsor ook een sponsorbijdrage afdraagt aan de vereniging. Deze bijkomende kosten voor teamsponsoring zijn voor iedere (co-)sponsor € 100,- (excl. btw) per team per seizoen voor commerciĆ«le uitingen.
  3. Teamsponsoring is alleen mogelijk met artikelen uit het aanbod van HC Rotterdam. Er zijn vaste regels voor kleurgebruik, plaatsing en formaat van de bedrukking (logo, naam en evt. rugnummers).
  4. De sponsoruiting mag niet strijdig zijn met de belangen van de hoofdsponsor, sponsoren en partners van HC Rotterdam, tenzij uit overleg met de sponsorcommissie blijkt dat daartegen geen bezwaar bestaat. Deze check op strijdigheid met de belangen van bestaande sponsoren is een van de redenen waarom teamsponsoring nooit mag plaatsvinden zonder toestemming van de sponsorcommissie
  5. Indien leden/teams zich niet houden aan dit sponsorreglement zullen zij hierop door de sponsorcommissie en/of het bestuur worden aangesproken. Zo nodig zullen passende maatregelen worden genomen.

Het volledig reglement staat op onze website. Met vragen en opmerkingen kan je je richten tot de sponsorcommissie.

Voorwaarden & disclaimer