1-header.jpg 2a-header.jpg 3a-header.jpg 3b-header.jpg 3d-header.jpg 3e-header.jpg 3f-header.jpg 4-header.jpg 5a-header.jpg 6-header.jpg 6a-header.jpg 6b-header.jpg 7a-header.jpg 8-header.jpeg

HC Rotterdam, dat is ook: Margriet Bonnet

18-9-2017
Nieuwsafbeelding

In twee jaar tijd ‘inburgeren’ bij onze mooie vereniging en er actief als vrijwilliger aan de slag gaan? Dat kan!

Margriet Bonnet (41) verhuisde in 2008 met haar echtgenoot Raymond vanuit Oegstgeest naar Bergschenhoek. Er volgden een paar drukke jaren waarin drie kinderen geboren werden (de oudste speelt in JE6 de middelste in de 1e jrs F). In 2012, vlak voor de geboorte van de jongste dochter kwam ze tijdens het zwangerschapszwemmen Rezi Breure tegen. " Rezi is een échte ambassadeur voor de club!” vertelt ze, " Ik had tijdens mijn studietijd in Leiden een blauwe maandag gehockeyd. De verhalen van Rezi over zomeravondhockey maakten me weer helemaal enthousiast dus ik besloot het toen ik weer een beetje in conditie was te gaan proberen.”

Ze meldde zich aan als deelnemer van zomeravondhockey in 2014. Na deelname ook in 2015 schreef ze zich in voor trimhockey, om te leren hockeyen. Omdat het met haar baan handiger uitkwam stapte ze na een jaar over naar eencompetitie team. En zo belandde ze in Dames-8, dit jaar Dames-7. " Ik vind de club ontzettend leuk en divers!” vertelt ze " Voor iedereen is er wel wat te vinden, of je nu op hoog niveau wil spelen , in het ’bierteam’ wil of alleen maar witte wijn wil drinken tijdens de training van je kind. Ik kom ook steeds nieuwe leuke en interessante mensen tegen. En ik kom er graag: soms ben ik wel vier keer per week op de club”.

"Er verscheen een berichtje op Facebook dat er geen zomeravondhockey zou komen omdat er geen commissie was. Ondenkbaar natuurlijk! Ik had net een enorm leuke winteravondhockey gehad en met vier enthousiastelingen uit het WAH-team besloten we om ons aan te melden dus zo belandde ik in het grote ZAH avontuur. Wat was dat enorm leerzaam en leuk! Alleen mijn man was niet zo blij toen ik tijdens onze vakantie boven op een berg nog via What’s app dingen aan het regelen was.”

Inmiddels heeft ze al twee edities van zomeravondhockey mee georganiseerd en wordt er alweer hard gebrainstormd voor editie 2018. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het opstarten van de nieuwe winteravondhockey 2018 commissie.
Naast de zomeravondhockey commissie is ze actief voor de vrijwilligerscommissie. " Ik kende Erna (red.: Truijens) via ZAH. Zij coördineert de social media uitingen van de club en ik heb veel contact met haar gehad over hoe je dat het beste kan doen. Zij leerde mij bijvoorbeeld over het gebruik van hashtags, heel handig! Ik voel me tegenwoordig schuldig als ik mijn hashtags vergeet. Erna vroeg of ik mee wilde helpen met de vrijwilligerscommissie. Ons doel is beleid te stroomlijnen voor de enorme hoeveelheid vrijwilligers die er nodig zijn om de vereniging goed te laten draaien. Er zijn maar een paar werknemers van de club, de rest doet zijn taken vrijwillig. Die moet je dus werven en zorgen dat ze enthousiast blijven. Zonder vrijwilligers kan de club ook niet in zijn huidige vorm bestaan, dus iedereen die wat vrijwillig doet is écht heel belangrijk voor de club en moet gekoesterd worden” Er is inmiddels een vacaturebank opgezet zodat ook mensen met wellicht niet zo’n groot netwerk makkelijker bij beschikbare taken kunnen komen.

Ze voegt toe: " We gaan trouwens binnenkort een drukke tijd krijgen: voor de EHL gaan heel veel vrijwilligers nodig zijn. Mag dat in het interview? Als je nu al weet dat je dit niet wil missen als vrijwilliger, dan mag je je altijd nu al opgeven! We zoeken trouwens ook nog mensen voor onze vrijwilligers commissie en de Winteravondhockey commissie.”

Op de vraag of Margriet nog een tip heeft komt een verrassend antwoord:"ik heb de indruk dat er best wat senioren bij zouden kunnen. Iederéén kan natuurlijk een ambassadeur van de club zijn. Er zijn genoeg mensen die graag zouden willen hockeyen maar even een duwtje nodig hebben om het ook daadwerkelijk (weer) te gaan doen. Daarnaast is het gewoon erg leuk om iets vrijwilligs voor de club te doen! Je leert een beetje snappen wat er op de club allemaal gebeurt, dat is heel veel, en je ontmoet veel leuke en inspirerende mensen.”

 

 

 

Voorwaarden & disclaimer