1-header.jpg 2a-header.jpg 3a-header.jpg 3b-header.jpg 3d-header.jpg 3e-header.jpg 3f-header.jpg 4-header.jpg 5a-header.jpg 6-header.jpg 6a-header.jpg 6b-header.jpg 7a-header.jpg 8-header.jpeg

Diederik Chevalier benoemd tot voorzitter HC Rotterdam

22-11-2017
Nieuwsafbeelding
HC Rotterdam heeft sinds woensdagavond in Diederik Chevalier een nieuwe voorzitter. Na zijn voorganger Edwin Brouwers en de andere vertrekkende bestuursleden uitgebreid te hebben bedankt voor het werk dat zij hebben verzet, deelde Diederik zijn ambities:
 
,,Bij een club als Rotterdam is het werk nooit af. Er is áltijd werk aan de winkel. Met de verhuizing naar deze locatie, nu zestien jaar leden, werd HC Rotterdam als de meest moderne hockeyclub van de wereld gezien. Nog steeds zijn we voor veel clubs, in binnen- en buitenland, hét voorbeeld als accommodatie én de fantastische combinatie tussen hockey en de topsport. Om deze vooraanstaande positie te behouden, moeten we de komende jaren flink wat werk verzetten.
 
Ik wil, samen met mijn medebestuursleden, een nieuwe stip op de horizon zetten. Hoe zien we onze club over een jaar of vijf? Hoeveel leden hebben we dan? Is hockey nog een Olympische sport? Hoe wordt dán - in een tijd van toenemende individualisering - tegen sportverenigingen aangekeken? En, hoe financieren wij onze ambities?
 
Ik ben niet somber. Maar als oud-speler en vader van Floris in Jongens A3 en Sophie in Meisjes B8 ben ik vaak genoeg op de club om te zien dat er veel verandert. Een paar jaar geleden stond op vrijdagmiddag, elke vrijdagmiddag, het clubhuis vol met ouders die gezellig de week afsloten in afwachting van de trainende mini’s. En op zondagen was het steevast vol met de vele seniorenteams en hun tegenstanders. Dát willen we graag weer terug. Terug naar het elan zoals we dat vele jaren hebben gekend!
 
Rotterdammers zijn nergens vóór, en overal tegen. Altijd kritisch. U, de leden van HC Rotterdam, bent dat ook. Dat moet ook zo blijven, maar we moeten niet vergeten dat we een club hebben om trots op te zijn. Trots op onze accommodatie, trots op onze prestaties, trots op ons tenue, trots op waar we gekomen zijn – ja, eigenlijk zijn we trots op alles.
 
En als we iets doen, dan doen we het goed! Dat geldt óók voor de sfeer bij deze club. De komende jaren zijn we drie keer gastheer voor de ‘KO16’ – de achtste en de kwartfinales van de Euro Hockey League, te beginnen komend voorjaar. Inmiddels werken vele vrijwilligers aan de organisatie van dit Europese tophockey evenement. De hele hockeywereld kijkt tijdens komend paasweekeinde naar Rotterdam.
 
Trots en elan – tezamen vormen zij mijn eerste ambitie.
 
Op elk niveau moet HC Rotterdam strijden om de prijzen – ambitie nummer twee. Voor Heren-1 is en blijft het spelen van play-offs – en aansluitend het behalen van het landskampioenschap – het doel. Voor Dames-1 ambiëren we een terugkeer op het hoogste niveau. Onze jeugdopleiding is daar ondersteunend aan.
 
Deze ambities kosten geld en om die ambities mogelijk te maken moeten we nóg meer het bedrijfsleven aan deze mooie club binden – in welke vorm dan ook.
 
Hierbij moeten we ons goed realiseren dat we in een nieuwe tijd leven. Er heerst een nieuwe dynamiek waarin social media vaak beeldbepalend zijn. De club is geen vereniging maar een community. Als club moeten we ons daar niet tegen afzetten maar zorgen dat we dat begrijpen en dat we nieuwe kansen pakken.
 
En daarmee komen we op mijn derde ambitie: we willen vooral een club zijn die voorop loopt – in alles. Innovatie is niet alleen besteed aan een universiteitscampus of het hightech bedrijfsleven. Ook wij zullen deze trend op de juiste manier voor onze club in moeten zetten.
 
Dit is dan ook precies de reden dat wij als bestuur tot de vaststelling zijn gekomen dat we de functie van voorzitter moeten opknippen. Ondanks het feit dat wij als bestuur van HC Rotterdam kunnen terugvallen op professionele ondersteuning én op de hulp van vele vrijwilligers die met hun deskundigheid de vereniging bijstaan, is de afgelopen jaren het takenpakket van de voorzitter enorm gegroeid. Met Herman in de rol als vice-voorzitter is deze functie naar onze mening beter uitvoerbaar. Voor de functie van secretaris hoop ik u snel een kandidaat te kunnen presenteren.
 
Dames en heren, de komende tijd ga ik met jullie én met vooral heel veel nieuwe energie het avontuur aan.''
Voorwaarden & disclaimer