1-header.jpg 2a-header.jpg 3a-header.jpg 3b-header.jpg 3d-header.jpg 3e-header.jpg 3f-header.jpg 4-header.jpg 5a-header.jpg 6-header.jpg 6a-header.jpg 6b-header.jpg 7a-header.jpg 8-header.jpeg

‘Vader aller supporters’ Piet Kind overleden

19-12-2017
Nieuwsafbeelding

Piet Kind, ‘vader aller supporters’, is in de nacht van maandag op dinsdag in zijn slaap overleden op 90-jarige leeftijd . Wij zijn er bij HC Rotterdam allemaal stil van.

Piet kwakkelde al een poosje met zijn gezondheid. Hij was nog niet zo lang geleden met hartproblemen opgenomen in een ziekenhuis maar toch weer opgekrabbeld. Wie hem iets beter kende zag het al: Piet had ‘een flinke jas uitgedaan’. Piet was Piet niet meer.

Ter gelegenheid van zijn 90-ste verjaardag heeft het bestuur hem recent nog de Rotterdamspeld toegekend. Piet, zo luidde de motivatie, was een ambassadeur voor de club, al heel lang. Hij was ook een verbinder, voor velen.

Piet heeft zelf nooit gehockeyd en  raakte vijftien jaar geleden bij toeval verzeild op onze club. Inmiddels kende iedereen binnen (en zelfs buiten) de vereniging Piet op zijn scootmobiel. Met een altijd gevulde snoeptrommel voor de jeugd en zelfs een doosje hondensnoepjes, wist hij alle harten voor zich te winnen. Vorig jaar nog plaatste hockey.nl een mooi portret over onze markante Piet, https://hockey.nl/artikel/clubs/rotterdam-supporter-ome-piet-89-kijkt-zoveel-mogelijk-wedstrijden/

Het zal wennen zijn zonder Piet langs de lijn. Wij wensen de familieleden en vrienden van Piet veel sterkte en kracht toe met dit grote verlies.

Diederik Chevalier
voorzitter HC Rotterdam

Voorwaarden & disclaimer