1-header.jpg 2a-header.jpg 3a-header.jpg 3b-header.jpg 3d-header.jpg 3e-header.jpg 3f-header.jpg 4-header.jpg 5a-header.jpg 6-header.jpg 6a-header.jpg 6b-header.jpg 7a-header.jpg 8-header.jpeg

HC Rotterdam dat is ook… Annemiek van der Veen-Bezemer

5-2-2018
Nieuwsafbeelding
,,Heel betrokken zijn bij de club, maar niet direct in de spotlight staan. En wekelijks een leuke puzzel oplossen met veel contact met de wedstrijdsecretariaten van andere clubs.”
 
Zo omschrijft Annemiek van der Veen haar vrijwilligerstaak: het wedstrijdsecretariaat voor de mini’s. Zes jaar geleden werd ze gevraagd door haar voorgangster. Annemiek heeft trimhockey gespeeld, haar vier kinderen spelen in Meisjes B2, meisjes B8, Jongens D5 en Meisjes E16.
 
Al zes jaar verzorgt Annemiek de indeling van alle miniwedstrijden op zaterdag worden gespeeld. Het kost haar wekelijks drie tot vier uur aan tijd en het is een leuke puzzel: wie op welke dag tegen elkaar speelt, dat bepaalt de bond middels het competitieprogramma. Iwan geeft aan welke velden beschikbaar zijn, de rest bepaalt Annemiek.
 
De wedstrijden vinden plaats tussen 8.45 en 12.00 uur, meestal op de vier zandvelden. Met alle verzoeken voor speeltijden stelt Annemiek daarmee en wedstrijdschema op. Wie als tegenstander van ver komt hoeft niet vroeg te beginnen. Als het wedstrijdschema gemaakt is, maakt Annemiek ook het schema voor de gastvrouwen die de teams ontvangen en voor de ‘hokdienst’: voor de uitgave van al het materiaal aan de teams.
 
Dit alles gebeurt twee weken voordat de wedstrijden daadwerkelijk worden gespeeld. ,,Je kan het zelf indelen, maar op maandagochtend moeten de wedstrijden in het computersysteem zijn ingevoerd,’’ vertelt Annemiek.
 
Ook rond de speeldagen zelf is Annemiek actief: ze houdt de digitale wedstrijdformulieren bij en geeft berichten over afgelaste wedstrijden en inhaalwedstrijden door. Ook zorgt ze voor de communicatie van bijvoorbeeld wegwerkzaamheden en andere bijzonderheden.
Annemieke zorgt ook voor de wedstrijdindeling van de Coolkids-competitie voor de eerste jaars F. En als je een vriendschappelijke wedstrijd wilt spelen, dan kan je ook bij Annemiek terecht: zij regelt dan een gelijkwaardige tegenstander zodat je een leuke wedstrijd hebt.
 
Naast haar taak als wedstrijdsecretaris is ze ook vrijwilliger bij het district Zuid-Holland van de KNHB, waar ze helpt bij de poule-indeling van de eerstejaars E-teams.
 
Binnenkort stopt Annemiek met haar taak, dus haar leuke vrijwilligersfunctie komt vrij. Over de kwaliteiten van haar opvolger is ze duidelijk: ,,Je moet het leuk vinden om te puzzelen. Daarnaast moet je het leuk vinden om met veel verschillende partijen contact te hebben. Ik heb veel contact met andere wedstrijdsecretariaten, de minicommissie en de KNHB.’’
 
Voor haar opvolger heeft ze een waardevolle tip: ,,Als je mail binnenkrijgt, is het handig om het gelijk af te handelen zodat het niet blijft liggen.’’
 
Lijkt het je leuk om miniwedstrijdsecretaris te worden? Meld je dan aan op [email protected] 

Voorwaarden & disclaimer