1-header.jpg

Deze zomer EK-veteranen op HC Rotterdam

1-6-2019
Nieuwsafbeelding
HC Rotterdam is in juli gastheer voor het Europees kampioenschap voor veteranen. Van 22 t/m 27 juli, de eerste week van de zomervakantie, strijden 47 nationale teams uit 11 landen om de Europese titel in drie leeftijdscategorieën. Van maandag t/m zaterdag starten de eerste wedstrijden om 9.30 uur en is de laatste ronde om 19.30 uur. Lange dagen vol internationaal sportplezier op hoog niveau. 

In tegenstelling tot recente grote evenementen als EHL en Pro League is het EK Masters niet zozeer een publieksevenement, maar ligt de nadruk op het zorgen voor optimale wedstrijdfaciliteiten. Vanzelfsprekend hopen wij wel veel toeschouwers en familieleden te mogen verwelkomen.
 
Achter de schermen wordt al maanden gewerkt aan de voorbereidingen. Het wedstrijdschema is inmiddels vastgesteld door de IMHA, de vervanging van de matten van veld 1 en 2 loopt op schema en de eerste nieuwsbrief is verstuurd aan alle teammanagers. Wij zijn nog wel op zoek naar vrijwilligers voor taken als gastvrouw/-heer, toernooiarts, hulp bij op- en afbouw en kinderen als vlaggendragers voor de openingsceremonie. 

In Rotterdam komen de veteranen (mannen en vrouwen) in de leeftijdsgroepen 35+, 40+ en 45+ in actie. Bij de mannen is Nederland in alle drie de categorieën titelverdediger. Bij de vrouwen is Nederland bij 40+ en 45+ regerend Europees kampioen. ,,Het is fantastisch dat de organisatie van dit evenement aan ons is toevertrouwd,’’ reageert voorzitter Diederik Chevalier.   
,,Bij de masters gaan twee dingen samen:  een fanatieke strijd om het kampioenschap en de onderlinge vriendschap,'' zegt directeur Hans den Oudendammer van Rotterdam Topsport. ,,Alle deelnemers zijn welkom in Rotterdam.''
 
Op internationaal niveau fuseren aan het einde van dit jaar de twee bestaande ‘masters’ organisaties tot World Masters Hockey. Om de omvang van titeltoernooien te beperken worden leeftijdscategorieën gegroepeerd. De andere leeftijdsgroepen komen in actie tijdens toernooien in Krefeld (Duitsland, 50+ en 55+) en Brasschaat (België, 60+, 65+, 70+ en 75+).
 
Vier jaar geleden was Rotterdam al gastheer voor het WK voor veteranen. Aan dat toen grootste officiële titeltoernooi ooit werd deelgenomen door 75 nationale teams uit 23 landen, verdeeld over negen leeftijdscategorieën. Het evenement droeg toen, met onder meer zo’n twintigduizend hotelovernachtingen, ruim 1,5 miljoen euro bij aan de stedelijke economie.
 
Voorwaarden & disclaimer