1-header.jpg

Ook HC Rotterdam is nu rookvrij

13-3-2019
Nieuwsafbeelding
Ook het complex van HC Rotterdam is bij de herstart van de veldcompetitie rookvrij. De algemene ledenvergadering heeft op 7 maart jl. ingestemd met het rookvrij maken van de club.

Vanuit de Hartstichting, het Longfonds en KWF Kankerbestrijding is het initiatief 'Rookvrije generatie' gestart met als doel kinderen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken, maar ook om hen vrij van de verleiding om te gaan roken te laten opgroeien. Steeds meer sportverenigingen sluiten zich aan bij deze beweging want sport en roken horen niet bij elkaar. Als hockeyvereniging wil ook HC Rotterdam het goede voorbeeld geven aan onze jeugd. 

Samen gaan wij dus voor een rookvrije vereniging. Er is als uitzondering (voorlopig) één 'rookplek' beschikbaar: de hoek van het terras bij het clubhuis aan de kant van het parkeerterrein. Op de rest van het complex zijn de borden van de rookvrije generatie inmiddels opgehangen, zodat duidelijk is dat HC Rotterdam een rookvrij sportcomplex is. 

Handhaving is overigens een gedeelde verantwoordelijkheid van onze leden en bezoekers. Het bestuur hoopt dat eenieder zich gesterkt voelt om anderen, die zich niet houden aan de rookvrije omgeving, te informeren en aan te spreken op hun rookgedrag. De ervaring op andere rookvrije clubs is dat iedereen bereid is zijn/haar sigaret uit te maken als je het op de juiste manier vraagt en wijst op een gezonde leefomgeving voor de kinderen.  

Voorwaarden & disclaimer