1-header.jpg

Vervanging mat veld 1 en veld 2

20-5-2019
Nieuwsafbeelding

Veld 2 is speelklaar opgeleverd. De werkzaamheden aan de rand van het veld moeten nog wel worden afgerond. Door het aanbrengen van de nieuwe klemgoot is een klein hoogteverschil ontstaan bij de buitenste rand rondom het veld. Deze rand van ca 15 cm breed dient nog te worden opgevuld met een foamlaag en afgedekt met kunstgras. Ook moeten er nog hekken worden gemonteerd langs de korte zijden van het veld.
Maar de netten hangen naar beneden, de goals staan weer op hun plek en de eerste 'recensies' zijn positief. 

Maandag 20 mei is gestart met de werkzaamheden om ook de mat van veld 1 te vervangen. De kantplanken zijn inmiddels verwijderd, de netten achter de goals hangen omhoog en de mat is inmiddels in repen gesneden en afgevoerd.

Als het weer meewerkt, wordt veld 1 over ca 5 weken opgeleverd. Beide velden worden in opdracht van gemeentelijk Sportbedrijf Rotterdam vervangen door aannemer Antea Group. De werkzaamheden houden onder meer in het aanbrengen van een dempende onderlaag, het aanbrengen van nieuwe klemgoten (om de nieuwe mat op zijn plaats houden), het vervangen van hekwerk en het aanbrengen van nieuwe slagplanken. De planning is - onder voorbehoud van goed weer - dat beide velden begin juli definitief kunnen worden gekeurd en opgeleverd aan de club. Dit is ruim op tijd voor het EK Masters dat eind juli plaatsvindt.

Een prachtige ontwikkeling voor onze club want vervanging stond al heel lang op onze wensenlijst. De huidige watervelden hebben vele duizenden wedstrijden en trainingen mogelijk gemaakt, maar ze waren nu toch echt tot op de draad versleten.
Als eigenaar van de velden heeft de gemeente als eis gesteld dat de huidige nylonmatten vervangen worden door een toplaag met PE-vezel. Hoe snel ze ook zijn, nylonmatten zijn in algemene zin te veel aan slijtage onderhevig. Ook de vijf jaar oude nylonmat in het stadion begint al gebreken te vertonen. Nylon als ondergrond voor hockeykunstgrasvelden is daarmee niet verantwoord vanuit economisch en duurzaamheidsperspectief. 
Gekozen is voor leverancier Edel Grass, één door de KNHB goedgekeurde leverancier. Deze mat is oa ook gebruikt bij het nieuwe topsportveld, dat onlangs is gelegd in Den Haag. 

De werkzaamheden vinden grotendeels op werkdagen plaats tussen 's morgen zeven en 's middags vier uur. Wij verwachten nauwelijks overlast van bouwverkeer op het terrein op momenten dat er (jeugd)trainingen zijn. 

Wat betreft veldcapaciteit wordt de komende weken wel de nodige flexibiliteit gevraagd van onze teams:

  • Teams die doorgaans gewend zijn om op een waterveld te spelen, kunnen nu op een zandveld worden ingepland voor training of wedstrijd.
  • We kunnen er niet omheen dat sommige C- en D-teams voor een tweede keer binnen dit seizoen voor een wedstrijd om 17:45 uur worden ingepland.
  • We kunnen niet alle wedstrijden op ons eigen terrein kwijt. Hierdoor moet per speelronde een aantal wedstrijden uitwijken naar Leonidas en Victoria. De 16 teams die eerder als gevolg van de ProLeague elders hebben gespeeld, worden ontzien. Teams die hun thuiswedstrijd elders spelen, worden hierover apart door mij ge├»nformeerd.
  • Het is de gewoonte om teams die kampioen kunnen worden in het stadion te plannen. Dit jaar zal dat helaas maar in geringe mate lukken, mede ook omdat een groot aantal teams op kampioenskoers ligt.
  • We streven ernaar om elk jeugdteam een keer in het stadion te laten spelen. Inmiddels is dat voor 69 teams gelukt. Er wordt hard aan gewerkt om ook JC4, MA4 en MC11 nog een wedstrijd in het stadion te geven.

 

Voorwaarden & disclaimer