1-header.jpg

Vervanging mat veld 1(2) en veld 2(3)

18-6-2019
Nieuwsafbeelding

Veld 2 en 3 (nieuwe benaming) zijn speelklaar opgeleverd. De eerste 'recensies' zijn positief en de gladheid van veld 3 is al een stuk minder. Om te beginnen heeft dit type mat minder beregening nodig dan de oude nylonmatten. Het sproeischema is inmiddels aangepast en wij moeten met elkaar een nieuwe modus vinden in de beregening. Wanneer te vaak wordt gesproeid, wordt het veld te glad. Daarnaast is een nieuwe mat in de eerste weken altijd wat gladder, wat beter wordt wanneer er meer op is gespeeld.

Beide velden worden in opdracht van gemeentelijk Sportbedrijf Rotterdam vervangen door aannemer Antea Group. De werkzaamheden houden onder meer in het aanbrengen van een dempende onderlaag, het aanbrengen van nieuwe klemgoten (om de nieuwe mat op zijn plaats houden), het vervangen van hekwerk en het aanbrengen van nieuwe slagplanken. De planning is - onder voorbehoud van goed weer - dat beide velden begin juli definitief kunnen worden gekeurd en opgeleverd aan de club. Dit is ruim op tijd voor het EK Masters dat eind juli plaatsvindt.

Een prachtige ontwikkeling voor onze club want vervanging stond al heel lang op onze wensenlijst. De huidige watervelden hebben vele duizenden wedstrijden en trainingen mogelijk gemaakt, maar ze waren nu toch echt tot op de draad versleten.
Als eigenaar van de velden heeft de gemeente als eis gesteld dat de huidige nylonmatten vervangen worden door een toplaag met PE-vezel. Hoe snel ze ook zijn, nylonmatten zijn in algemene zin te veel aan slijtage onderhevig. Ook de vijf jaar oude nylonmat in het stadion begint al gebreken te vertonen. Nylon als ondergrond voor hockeykunstgrasvelden is daarmee niet verantwoord vanuit economisch en duurzaamheidsperspectief. 
Gekozen is voor leverancier Edel Grass, één door de KNHB goedgekeurde leverancier. Deze mat is oa ook gebruikt bij het nieuwe topsportveld, dat onlangs is gelegd in Den Haag. 


Voorwaarden & disclaimer