1-header.jpg

Selectie topjeugd D- en C-topjeugd

10-4-2019
Nieuwsafbeelding
We naderen het einde van het seizoen. Dat betekent dat de Topsport Commissie de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen is gestart. Voor de topjeugd C- en D-lijn beginnen deze week de selectietrainingen voor de kinderen die zich van buitenaf hebben aangemeld. 

HC Rotterdam hanteert in de topjeugd een streng toelatingsbeleid om eigen jeugd voldoende kansen te bieden. In de periode daarna volgt de trainingsstage voor de zij-instromers en vervolgens de selectietrainingen voor de eigen jeugd.

Proces zij-instroom
Voor 10 en 17 april 2019 zijn de aangemelde spelers van buitenaf uitgenodigd voor selectietrainingen. Spelers die doorgaan voor D1 en C1 (van de ‘buitencategorie’) gaan vervolgens op trainingsstage in de lijn waar de speler nu uitkomt om de vergelijking te kunnen maken met de HC Rotterdam-spelers. Communicatie met de afvallers na de stagetraining verloopt via e-mail. Communicatie met afvallers na de trainingsstage verloopt persoonlijk (telefonisch) via de trainer-coach.

Selectieproces intern
Voor de eerste teams worden er +/- 16 spelers en 2 keepers uitgenodigd voor de selectietraining. Het getal van 16 kan nog naar beneden of naar boven worden aangepast afhankelijk van de selectie van zij-instromers. In totaal streven we naar een selectiegroep van maximaal 18 spelers en 2 keepers. 

De selectietraining is gebeurt onder leiding van de trainer-coaches van het komend jaar en de Technisch Directeur van de C- en D-jeugd. Tevens zullen er onafhankelijke beoordelaars aanwezig zijn. Hieruit volgt voor de C-lijn een selectie van 14 spelers en 1 keeper en voor de D-lijn een selectie van 13 spelers en een keeper. 
De HC Rotterdam-spelers en keeper die niet voor het eerste team worden geselecteerd, worden automatisch in het tweede team geplaatst. 

Voor Meisjes D2 en Jongens D2 worden er, afhankelijk van het aantal spelers dat doorkomt uit de selectieprocedure (van Meisjes D1 en Jongens D1), een aantal HC Rotterdam-spelers uitgenodigd voor de selectietraining onder leiding van de trainer-coaches van het komend jaar. Ook hierbij zullen onafhankelijke beoordelaars  aanwezig zijn. 

Hieruit volgt een selectie van 13 spelers en 1 keeper. De HC Rotterdam-spelers en keeper die niet geselecteerd worden voor het tweede team worden automatisch geplaatst in het derde team. Met het aantal uitgenodigde spelers wordt rekening gehouden met de zij-instroom in de eerste teams.

Planning
  • Selectietraining zij-instroom: 10 en 17 april ‘19;
  • Stagetraining (1x) geselecteerde zij-instromers: in de periode vanaf 18 april - 20 mei;
  • Selectietrainingen intern: mei 2019.
Communicatie
Spelers die afvallen voor topselecties worden voorafgaand aan publicatie (op de clubsite en in de app) door de eigen coach persoonlijk op de hoogte gebracht.

In bijzondere gevallen kan de Commissie Topsport een uitzondering maken op bovenstaand beleid.

Commissie Topsport HC Rotterdam
Voorwaarden & disclaimer