1-header.jpg

Robbert-Paul Aalbregt interim-coach Dames-1

14-5-2019
Nieuwsafbeelding
Robbert-Paul Aalbregt is in de laatste weken van de hockeycompetitie de coach van Dames-1. Aalbregt vervangt per direct Kees Wortmann, die de dames vorig jaar nog naar de Promotieklasse heeft geleid.

,,Op het laatste moment wisselen van coach is niet leuk,’’ zegt Friso van Deursen, bestuurslid tophockey. ,,Maar de dreiging van het spelen van degradatiewedstrijden maakt dat je alles moet doen om een kentering te weeg te brengen.’’ Kees Wortmann is drie seizoenen coach van de dames geweest.

Aalbregt staat voor de uitdaging in de laatste twee competitiewedstrijden te voorkomen dat play-outs moeten worden gespeeld. Na de winterstop heeft Dames-1 te weinig punten gehaald. De ploeg deelt op dit moment de negende plaats. De nummers 11 en 12 van de Promotieklasse degraderen direct, nummer 10 speelt play-outs.

Robbert-Paul Aalbregt is in Rotterdam een oude bekende. Veertien jaar geleden loodste hij de Heren-1 naar de Hoofdklasse. In de slotfase van het seizoen 2010-2011 behoedde hij Dames-1 voor degradatie uit de Hoofdklasse. Robbert-Paul was dit seizoen coach van de mannen van overgangsklasser Gooische. In goed overleg met Gooische heeft Robbert-Paul die functie eerder neergelegd.

Als interim-coach van Rotterdam-dames kan Aalbregt rekenen op de steun van Albert-Kees Manenschijn, coach van Rotterdam-mannen en assistent bondscoach van Oranje-dames.

Voorwaarden & disclaimer