1-header.jpg

Win met je hoofd: mentale training voor sporters

26-5-2019
Nieuwsafbeelding

Zondag 23 juni kunnen sporters op HC Rotterdam beleven wat mentale training is. (Oud)-Topsporters als hockey-international Tristan Algera en atlete Letitia Vriesde, vijfvoudig Olympiër en tweevoudig WK medaillewinnares, delen ervaringen uit hun loopbaan. Tien sportpsychologen hebben in samenwerking een workshopprogramma opgesteld. De bezoekers gaan naar huis met concrete oefeningen om zich nog beter voor te bereiden op wedstrijden, om nog meer uit zichzelf te halen en volop te kunnen genieten van het sporten en presteren.

Er is steeds meer belangstelling voor mentale training. Trainers en sporters die zich willen verbeteren, zijn zich bewust dat mentale factoren een rol spelen bij vragen als:
• Waarom presteer ik op de training veel beter dan tijdens de wedstrijd?
• Hoe komt het dat ik niet de hele wedstrijd mijn concentratie kan vasthouden?
• Waardoor lukt het de ene keer wel en de andere keer totaal niet?
Het is gelukkig allemaal trainbaar, toch is het nog niet altijd makkelijk om dit te vertalen naar praktische oefeningen.

Het idee voor dit evenement is ontstaan tijdens een Mental Meetup. Een initiatief van Prestum.nl, het online platform voor mentale training in sport, om collega sportpsychologen bij elkaar te brengen en samen te werken aan het promoten van het vakgebied. "Mensen denken vaak dat mentale training iets is voor topsporters, maar elke sporter met een doel kan er baat bij hebben.” zegt Lauri Staats, één van de betrokken sportpsychologen. "Daarom is ons doel om zoveel mogelijk sporters in onze eigen regio de kracht van mentale training te laten ervaren” zegt haar collega Wessel Beuk.

"Het is mooi om te merken dat zoveel sportpsychologen bereid zijn om kennis te delen en tijd te investeren in het organiseren van dit evenement”, zegt initiatiefnemer Mitchel Kevenaar van Prestum.nl. "Doordat we tegelijkertijd op drie locaties aan de slag gaan hebben we het individuele en het gezamenlijke belang kunnen combineren. We sluiten de dag af met een quiz wedstrijd tussen Leiden, Rotterdam en Tilburg.”

Alle sporters, coaches en sportouders zijn welkom. Ga voor meer informatie en aanmelden naar http://winmetjehoofd.nl.

 

Voorwaarden & disclaimer