1-header.jpg

Drukke, mooie zomer op de club

27-8-2019
Nieuwsafbeelding

In de zomerperiode heeft de club niet stilgestaan! In de tropische laatste week van juli waren wij gastheer van het EK Masters; 47 teams uit 11 landen streden om het Europees kampioenschap in verschillende veteranenklasses (35 t/m 45 jaar). Een prachtig hockeyfeest voor jong en oud, waarop wij met veel trots en plezier terugkijken. Dank aan alle vrijwilligers voor hun niet aflatende inzet!

Na het EK is de club een week dicht geweest en inmiddels zijn de selectieteams begonnen met hun voorbereidingen en zijn de eerste buitenlandse teams weer op bezoek voor clinics en wedstrijden. Ook waren de kinderen van de hockeykampen van Sportways en Bovelander & Bovelander te gast om te werken aan hun hockeyvaardigheden en om plezier te maken.

Maar dat is lang niet alles: de werkzaamheden aan veld 2 en 3 zijn nu helemaal afgerond en dus kunnen we genieten van twee nieuwe, prachtige watervelden. Ook is in de vakantie veld 7 omgetoverd tot het Albert Heijn De Wolf-veld met nieuwe dug-outs en goals. Daarnaast is veld 1 (stadion) voorzien van nieuwe dug-outs en goals.
In deze laatste vakantieweek is de nieuwe Materiaalcommissie druk met het nieuwe systeem voor de distributie van trainingsmaterialen: alle jeugd- en seniorenteams krijgen beschikking over een eigen locker, die vorige maand zijn geplaatst in de kleedkamergang. Daarin komt per team een eigen tas gevuld met ballen, hesjes en pionnen om op die manier ieder team in het nieuwe seizoen te laten trainen met eigen materialen. Meer informatie over de centrale distributie van trainingsmaterialen volgt in een separate update.
Ook de trainingscoördinatie heeft na het vertrek van Iwan een aantal belangrijke wijzigingen ondergaan. De trainingstijden voor alle teams zijn inmiddels gecommuniceerd via de app. De indeling van trainers en coaches volgt nog. Opleiding en begeleiding van trainers worden het komende seizoen naar een hoger plan getild. De kwaliteit van de trainingen moet voor de hele club omhoog.

In de horeca en het clubhuis is ook een aantal verbeteringen. Zo zijn wij voor de koffie overgestapt naar Santas, maken wij gebruik van haar 010-bonen en zijn er mooie koffieapparaten mét pistons geplaatst. Het barpersoneel heeft inmiddels een heuse barista-training gehad en wij hopen dat onze leden en bezoekers bewuster kunnen gaan genieten van deze upgrade in ons koffieaanbod. Ook hebben wij een verbetering kunnen bewerkstelligen in ons gecontracteerde assortiment frisdranken; wij hebben nu Coca Cola (voor de puristen onder ons), Chaudfontaine, Fuztea en Aquarius. De (container) buitenbar is verplaatst naar een betere locatie op het horecaplein en is vanaf nu ook voorzien van een koffieapparaat, waardoor deze bij goed weer vaker geopend zal zijn op de drukke zaterdagochtenden.

Ook in het clubhuis zijn de nodige veranderingen zichtbaar. Er is wat geschoven met meubilair. In het lage gedeelte bij de bar is daardoor meer zitgelegenheid gecreëerd en in de ‘veteranenhoek’ zijn meer tafels en stoelen geplaatst als ‘hoge zit’, bedoeld als extra mogelijkheid voor teamlunches en -diners. In het gebudgetteerde onderhoudsplan was ruimte voor het aanbrengen van een gietvloer in de dames- en herentoiletten op de eerste etage. Met het vervangen van het urinoir ziet de herentoilet er een stuk strakker uit, maar is deze ook hygiënischer en frisser geworden. Op dit moment wordt er nog geklust in de receptieruimte naast de hoofdentree waar fysiotherapiepraktijk DubbelFit zijn HC Rotterdamlocatie zal gaan draaien met een (sport-)fysiotherapie aanbod voor alle leden. Hierover volgt later meer informatie, maar de vorderingen zijn al te volgen op Instagram: hcrotterdamfysiotherapie. Daarnaast is er (met dank aan Boelaars) een vrieskistje met ijs geplaatst in de centrale hal zodat er bij blessures sneller ijs beschikbaar is.

HC Rotterdam is altijd in beweging. De verlanglijst voor verbeteringen en aanpassingen op de club is oneindig, maar met genoemde verbeteringen zijn de leden, vrijwilligers en medewerkers goed voorbereid op wat ongetwijfeld een mooi seizoen gaat worden. Indien je vragen of suggesties voor verdere verbeteringen hebt, laat het ons weten via [email protected]; ook als je zelf meer zou willen doen voor onze prachtige club! Check de vacatures van de vrijwilligerscommissie.

 

 

Voorwaarden & disclaimer