1-header.jpg

Vervanging kunstgrasmat stadion in de winterstop

23-1-2020
Nieuwsafbeelding
In de winterstop wordt de toplaag van het kunstgrasveld in het stadion vervangen, in opdracht van gemeentelijk Sportbedrijf Rotterdam, vanwie de club alle velden huurt. 

De werkzaamheden aan de mat zijn inmiddels afgerond. Er wordt nog wel gewerkt aan de slagplanken en enige aanpassingen aan het hekwerk rondom het veld. In de week van 27 januari wordt de mat nog goed gereinigd en dan kunnen de netten omlaag en de goals terug worden geplaatst. Pas na de keuring - onder voorbehoud van droog weer op vrijdag 31 januari - is het veld bespeelbaar.

De vervangen nylonmat vertoonde slijtage en werd hierdoor op bepaalde plekken te glad. De mat werd hierdoor niet goedgekeurd volgens FIH-normen voor internationale wedstrijden. Slijtage is een algemeen beeld bij nylonkunstgrasmatten, die daarmee niet langer verantwoord zijn vanuit economisch en duurzaamheidsperspectief. 

Als eigenaar van de velden heeft Sportbedrijf Rotterdam als eis gesteld dat de huidige nylonmat vervangen wordt door een toplaag met een zogeheten PE-vezel. 
Wij zijn blij dat ook de nieuwe mat weer een topmat is: de Greenfields TX Elite. Soortgelijke kunstgrasvelden ligger ook in het Wagener Stadion en op de hoofdvelden van Kampong en Den Bosch.
Voorwaarden & disclaimer