1-header.jpg

💡 Automatische planning veldverlichting

1-3-2022
Nieuwsafbeelding

HC Rotterdam was in 2017 de eerste vereniging, die vanuit een bestaande situatie de veldverlichting in één klap verduurzaamde met energiezuinige LED-lampen. Deze omschakeling levert de vereniging een besparing op. Desalniettemin zijn de kosten met vijf avonden trainingen op zeven velden nog steeds aanzienlijk. 


Automatische planning veldverlichting

Voor het inschakelen van de veldverlichting is een planning ingesteld, waarmee de verlichting automatisch in- en uitschakelt op trainingsdagen. Bij het uitschakelen is het schema afgestemd op het trainingsschema, waarbij de veldverlichting 15 minuten na de laatste training automatisch overschakelt op de comfortstand (10%) en vervolgens na 15 minuten uitgaat. 

Voor dit schema zijn de tijden van de reguliere trainingen aangehouden. Als er een andere planning is of bijv. een training of oefenwedstrijd uitloopt, kan de verlichting door het barpersoneel weer worden ingeschakeld. 


Laat weten als je eerder klaar bent of een veld leeg is

Ook wordt het zeer op prijs gesteld dat bij de bar wordt gemeld als de verlichting eerder kan worden uitgeschakeld omdat het veld niet (meer) in gebruik is.


Omdat de dagen weer korter worden, wordt de tijd waarop de lampen worden ingeschakeld wekelijks aangepast. Als je op- of aanmerkingen of wensen hebt m.b.t. de planning, kan je een mail sturen aan de clubmanager.
Voorwaarden & disclaimer