1-header.jpg

Automatische planning veldverlichting

31-8-2020
Nieuwsafbeelding

HC Rotterdam was in 2017 de eerste vereniging, die vanuit een bestaande situatie de veldverlichting in één klap verduurzaamde met energiezuinige LED-lampen. Deze omschakeling levert de vereniging een besparing op. Desalniettemin zijn de kosten met vijf avonden trainingen op zeven velden nog steeds aanzienlijk. 


Om een extra besparing te realiseren is een automatisch schema ingesteld op de veldverlichting zodat deze 15 minuten na de laatste training automatisch overschakelt op de comfortstand (10%) en vervolgens na 15 minuten uitgaat.

Voor dit schema zijn de tijden van de reguliere trainingen aangehouden. Als er een andere planning is of bijv. een training of oefenwedstrijd uitloopt, kan de verlichting door het barpersoneel weer worden ingeschakeld. Vanzelfsprekend kan je ook bij de bar melden dat verlichting eerder kan worden uitgeschakeld wanneer het veld niet in gebruik is.

 

Voor het inschakelen van de veldverlichting is de ‘avondklok’ ingesteld, waarmee de verlichting automatisch 30 minuten voor zonsondergang wordt ingeschakeld op trainingsdagen. De komende weken zullen uitwijzen of dit tijdvak voldoet of nog moet worden aangepast. Heb je op- of aanmerkingen over deze nieuwe planning? Stuur een mail naar de clubmanager.

 Voorwaarden & disclaimer