1-header.jpg

Koninklijke onderscheiding voor Mary Knop

15-3-2020
Nieuwsafbeelding
Onze 'supervrijwilliger' Mary Knop heeft als waardering voor haar enorme inzet voor HC Rotterdam op 15 maart, de drempel van de lockdown, een koninklijke onderscheiding ontvangen. De versierselen behorend bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau werden haar opgespeld door  Peter Oskam, burgemeester van Mary's woonplaats Capelle aan den IJssel.

De uitreiking van deze onderscheiding had was gepland direct na de wedstrijd van Dames-1, op de middenstip van ons stadionveld. Ondanks het opschorten van alle hockeyactiviteiten is besloten de uitreiking toch te laten doorgaan, maar wel  in het clubhuis en in (heel) kleine kring.

Mary (83) is ‘van voor de fusie'. HC Hillegersberg – met MRHC en RBC de voorlopers van het in 1973 opgerichte HC Rotterdam – was haar club. Ze speelde er jarenlang in Dames-1 en was er ook nog bestuurslid. Ze maakte een uitstapje naar het Haagse TOGO, kwam weer terug en speelde als moeder van drie dochters opnieuw in het eerste elftal van het nieuwe HC Rotterdam. 

Als trainster van meisjesteams concentreerde Mary zich op de D-teams. Jarenlang was zijn ook zeer succesvol trainer/coach van Meisjes D1. Nog nu geeft Mary wekelijks trainingen aan enkele meisjesteams.

Mary was in het verleden manager van Heren-1 en ook (mede)verantwoordelijk voor de hele meisjeslijn. En, al ‘sinds mensenheugenis’ waakt ze bij Rotterdam over de uitrustingen van álle keepers.  

Vice-voorzitter Herman Vocking roemde Mary als 'de overtreffende trap van supervrijwilliger'.
Voorwaarden & disclaimer