1-header.jpg

Corona-update (25 maart): brief van bestuur

25-3-2020
Nieuwsafbeelding
Aan alle leden, vrienden en fans van HC Rotterdam,

Nederland is getroffen door de coronacrisis. In de eerste plaats wensen wij als bestuur iedereen, betrokkenen bij onze prachtige club, heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Ook willen wij in het bijzonder stilstaan bij de vele leden die werken in de zorg en andere vitale beroepen. 

Het is een tijd waarin gezondheid en familie op de eerste plaats staan en hockey - terecht - heel veel minder prioriteit heeft. Wij willen jullie via deze weg toch op de hoogte houden van de belangrijkste ontwikkelingen op onze club.

Hockeycompetitie
De hockeycompetitie ligt in ieder geval tot 6 april stil, maar waarschijnlijk langer. Het is uiterst onzeker of alle competities nog tot een goed einde gebracht kunnen gaan worden. Na een teleurstellend einde aan het zaalseizoen door een vliegende storm kan het nu zijn dat  de veldcompetitie voortijdig wordt beëindigd. Dat laatste is nog niet zeker, houd daarom de mededelingen van ons en van de KNHB goed in de gaten voor de juiste informatie. 

Financieel
Wij proberen als club economische schade zo veel mogelijk te beperken. Zo zullen wij gebruik gaan maken van de economische steunmaatregelen zoals deze door de regering de afgelopen weken zijn aangekondigd. Hiermee worden de financiële effecten van een lagere horecaomzet en eventueel teruglopende sponsorinkomsten beperkt. 

Wij willen benadrukken dat na de ingrijpende maatregelen in onze financiële huishouding van vorig jaar de club in een veel betere conditie is dan een jaar geleden. Er is daarom geen enkele aanleiding om op dit moment, naast het beroep op de overheidsregelingen, aanvullende maatregelen te moeten nemen. Wel wordt kritisch gekeken naar de begroting van volgend jaar, waarin nu veel onzekerheden zitten.

Hockey community
HC Rotterdam is meer dan hockey alleen. Het is een  plek waar jong en oud elkaar ontmoeten. Dat moeten we de komende tijd missen. Gelukkig zijn er de social media en weten de meeste teams elkaar te vinden via Instagram, TikTok, Facebook en Twitter. Wij moedigen het gebruik van social media dan ook echt aan. Inmiddels wordt het TikTok-account gerund door een aantal jeugdleden. We zijn nog op zoek naar (ouders van) leden die mee willen helpen bij het runnen van de andere social media accounts (aanmelden per mail).  Juist in deze tijd zijn de social media de aangewezen middelen om met elkaar in contact te komen en te blijven.

Praktische zaken
De volgende praktische zaken zijn belangrijk om even op een rijtje te zetten:
  • de club is en blijft tot nader order gesloten;
  • het is in lijn met alle overheids- en bondsadviezen niet toegestaan om de velden zelf te betreden om te sporten. Dit geldt voor iedereen, er bestaat geen uitzondering;
  • de Algemene Ledenvergadering, aanvankelijk gepland voor april, is tot nader order uitgesteld. Wij onderzoeken de mogelijkheden voor een online-ALV.
Wij realiseren ons dat het lidmaatschap van HC Rotterdam zich dit jaar niet zal terugbetalen in mooie hockeymomenten die je in een normaal jaar op de club kunt beleven. Jouw eigen wedstrijden en ook alle mooie topwedstrijden en evenementen kunnen onder deze omstandigheden eenvoudigweg niet doorgaan. 

De club is van ons allemaal en daarom dragen wij allemaal de zorg om deze beroerde tijd met elkaar door te komen. Let daarbij een beetje op elkaar - ook daar hebben wij als leden van HC Rotterdam een belangrijke rol!  

Wij wensen iedereen heel veel sterkte, gezondheid en steun toe in deze tijd.

Namens het bestuur, Diederik Chevalier, voorzitter HC Rotterdam
Voorwaarden & disclaimer