1-header.jpg

Corona-update (21 april): competitie gestopt, jeugd mag trainen

22-4-2020
Nieuwsafbeelding
Naar aanleiding van het jongste kabinetsbesluit over de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten beteugelen heeft de KNHB besloten om alle competities van seizoen 2019-2020 te beƫindigen. Wat dit betekent voor het lopende en volgende seizoen is te lezen op de website van de KNHB.

Het kabinet heeft ook aangegeven dat er mogelijkheden zijn om weer te gaan trainen voor onze jeugdteams, waarbij voor de jeugd in de leeftijdscategorie vanaf 12 jaar, dus bij ons de A-, B- en C-jeugd, geldt dat de anderhalve meter in acht moet worden genomen. Voor de overige jeugdteams geldt deze beperking niet.

Het doet ons goed dat we de hekken weer kunnen openen voor georganiseerde trainingen voor onze jeugdteams en het is ons streven dat vanaf 28 april weer kan worden getraind. In de toelichting op het kabinetsbesluit is ook aangegeven dat het niet de bedoeling is dat gebruik wordt gemaakt van de kleedkamerfaciliteiten of dat de ouders langs de lijn staan. Aan de andere kant is de oproep geplaatst dat we ook trainingsmogelijkheid bieden aan niet-leden. 

Het mag duidelijk zijn dat het hervatten van de trainingen in dit coronatijdperk meer voeten in de aarde heeft dan het openen van de hekken, een intensief gebruik van onze nieuwe kiss & ride-plek en het regelen van een trainer, ballen en hesjes. Op dit moment moeten diverse maatregelen worden afgewogen en afspraken worden gemaakt. Daarover zijn we al druk in gesprek met diverse vrijwilligers en commissies binnen de club, in afwachting van nadere berichtgeving van de gemeente en KNHB.

We verwachten hierover uiterlijk vrijdag as meer te kunnen communiceren in een aparte nieuwsbrief en op de website. We vragen onze leden dus om nog even geduld te hebben, maar wel met het vooruitzicht dat een groot deel van onze leden het veld binnenkort weer op kan.Voorwaarden & disclaimer