1-header.jpg

Alternatieve zaalcompetitie voor de jeugd en mini's

20-10-2020
Nieuwsafbeelding

Nu de Rotterdome staat, willen wij dolgraag deze winter met onze teams de zaal in. De KNHB geeft de clubs dit jaar de keuze om te gaan zaalhockeyen of een midwintercompetitie te spelen op het veld. Wij kiezen voor zaalhockey. Dit alles natuurlijk onder het voorbehoud dat we op korte termijn weer competitie mogen spelen; en anders is een combinatie van onderlinge wedstrijden en clinics in de zaal een optie binnen de huidige maatregelen.

Na recent onderzoek van de KNHB blijkt dat er geen reden is om niet in de zaal te sporten. Er zijn geen overheidsrestricties, die dit onmogelijk maken, en alle andere zaalsporten zijn gewoon in de zalen actief. Afgelopen week bleek echter dat van de 64 clubs in Zuid-Holland maar drie clubs zich hebben ingeschreven voor de KNHB-zaalcompetitie.

Alternatieve zaalcompetie
Te weinig teams in de KNHB-zaalcompetitie brengt ons in een lastige positie. De KNHB kan geen volwaardige competitie aanbieden en voor ons als individuele club is het risico daarom te groot om nu het inschrijfgeld aan de KNHB te betalen zonder te weten of je daar daadwerkelijk een competitie voor terugkrijgt.

Wij gaan het anders doen! Gelukkig zijn er meerdere clubs in onze regio die ook graag willen zaalhockeyen, maar niet de risico's hebben willen nemen van de officiĆ«le KNHB-inschrijving. Daarom hebben wij besloten om met elkaar een alternatieve competitie in de zaal op te gaan zetten. Hoe wij dit gaan doen en met wie, gaan wij de komende tijd onderzoeken.

De Rotterdome wordt vanaf nu gebruikt voor de gymlessen van Wolfert Dalton en daarnaast de trainingen en miniwedstrijden op de grashelft. Eind november wordt de andere helft van de vloer ook gelegd en dan gaan wij onze eigen hal in voor zaaltrainingen, clinics, evenementen en (onderlinge) wedstrijden.

Voor Heren-1 en Dames-1 wacht HC Rotterdam het besluit van de KNHB wel af. Een eventueel vervolg van de reguliere veldcompetitie heeft impact op het (eventuele) zaalprogramma van deze topteams. Voor de overige seniorenteams onderzoeken wij de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van de Rotterdome. Op dit moment laten de maatregelen dit helaas niet toe.
 
Wij gaan er alles aan doen om er een mooie hockeywinter van te maken voor al onze leden. Waarbij zoveel mogelijk teams in de Rotterdome terecht kunnen. Natuurlijk zijn wij hierbij afhankelijk van de regelgeving vanuit de overheid, KNHB en Veiligheidsregio en zullen wij ons ook altijd aan deze richtlijnen houden voor een ieders veiligheid.

Meer informatie over het onderzoek van de KNHB vind je hier.

Voorwaarden & disclaimer