1-header.jpg

Corona-update (2 februari): geen aanpassingen in maatregelen

2-2-2021
Nieuwsafbeelding

De persconferentie van dinsdag 2 februari bracht geen nieuwe maatregelen of versoepelingen. De extra maatregelen voor de ‘harde lockdown’ blijven voorlopig van kracht t/m 2 maart 2021. De jeugd mag blijven sporten op het veld. Rotterdome en clubhuis blijven gesloten, toeschouwers zijn niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden en de senioren kunnen nog niet het veld op. De KNHB buigt zich over de gevolgen die dit heeft voor de mogelijke herstart van de competities en komt eind deze week met meer informatie.

Hoe zit het ook alweer met de afspraken op HC Rotterdam? Hieronder zetten we ze nog eens kort op een rij:

TRAININGEN EN ONDERLINGE WEDSTRIJDEN
💨 De jeugdteams trainen buiten i.p.v. in de Rotterdome.
📅 Het schema voor trainingen en oefenwedstrijden is zichtbaar in de clubapp.
🎽 Kom omgekleed naar de club en neem een gevulde bidon mee.
🚴Verlaat het complex direct na je training of wedstrijd.
⏲️ Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van je training naar de club. Bij een oefenwedstrijd ben je niet eerder dan 15 minuten voor aanvangstijd op de club.
🚗 Ouders mogen kinderen met de auto afzetten bij de Kiss & Ride of op de fiets brengen tot de ingang van het complex bij de fietsenstalling. Indien noodzakelijk kunnen ouders wachten in hun auto op het parkeerterrein. Let erop dat ook hier 1,5 meter afstand wordt gehouden.
😢 Er zijn helaas geen trainingen en wedstrijden voor de senioren.
🏑 Alleen Heren-1 speelt in de topcompetitie en mag onder zeer strenge voorwaarden het veld weer op. Een van die voorwaarden is dat op alle (oefen-)wedstrijddagen een negatieve coronatest moet worden overlegd door de spelers.

TOESCHOUWERS
⛔ Geen toeschouwers op het complex tijdens trainingen en oefenwedstrijden.
3️⃣ Bij een oefenwedstrijd is het maximaal aantal personen begeleiding gesteld op 3: de scheidsrechter/spelbegeleider, plus de coach en de manager/assistent-coach.
🚴 Sporters, die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Vriendelijk verzoek om de sportaccommodatie z.s.m. te verlaten. 

REGISTRATIE
✔️ Spelers en teambegeleiding worden automatisch geregistreerd via het trainings- en wedstrijdschema.

CLUBHUIS EN HORECA
🔒 De bar, buitenbar en de terrassen zijn gesloten.
🍌Het is niet toegestaan om eigen consumpties te gebruiken op het complex, m.u.v. de fruithap in de rust.
🚽 Het clubhuis is gesloten, m.u.v. toiletten op begane grond en de toegang tot de lockers van trainingsmaterialen en keeperstassen.
1️⃣ Trainingsmaterialen kunnen door 1 persoon per team worden gehaald en teruggebracht. Denk hierbij aan 1,5 meter afstand.
😷 In het clubhuis is het dragen van een mondkapje verplicht als je ouder bent dan 13 jaar.

QUARANTAINE & TESTS
🤧 Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen. In afwachting van de uitslag kom je niet naar de club. Lees dit nieuwsbericht. Het OMT adviseert i.v.m. de Britse variant om ook kinderen < 12 jaar te laten testen bij klachten. 
👜 Ben je in de kerstvakantie in het buitenland geweest? Bij terugkomst in Nederland gelden quarantaine-adviezen van de overheid. We verwachten dat iedereen hierin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

Daarnaast roepen we iedereen op om zich goed aan alle maatregelen te houden. Was je handen regelmatig, schud geen handen en houd afstand. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek.

NB Aanvullende maatregelen zijn mogelijk. Houd de website in de gaten voor actuele berichten. Het coronadossier van KNHB is zichtbaar op hun website.

Voorwaarden & disclaimer