1-header.jpg

Corona-update (20-4): ruimer trainingsschema m.i.v. 28 april

28-4-2021
Nieuwsafbeelding

In de persconferentie van 20 april zijn enige versoepelingen bekend gemaakt. De avondklok gaat er per 28 april af en er zijn wat versoepelingen voor de terrassen in de horeca. De overheid heeft de globale opzet van een openingsplan gedeeld, waarin in iedere fase wordt gesproken over het verruimen van de mogelijkheden voor de (buiten)sport. Desalniettemin heeft de KNHB op 23 april besloten om alle competities per direct te beëindigen. Lees hierover het volledig nieuwsbericht op onze website. 

Trainingsschema
Voor onze teams betekent dit dat het trainingsschema per 28 april is verruimd tot 22.00 uur. Na de meivakantie komt de volgende aanpassing. 

Horeca
Een sportvereniging als HC Rotterdam heeft geen horecavergunning en dus gelden aangepaste regels. Bij ons mag de buitenbar als 'to go'-verkooppunt worden ingericht, maar de consumpties mogen mogen helaas nog niet worden genuttigd op het terras. Ook zijn de openingstijden beperkt. Voorlopig zal de buitenbar geopend zijn bij oefenwedstrijden in het weekend.

Regels op het veld

  • Mini's en jeugd t/m 17 jaar mogen zonder beperkingen trainen en onderlinge wedstrijden spelen binnen de club.
  • Jonge senioren t/m 26 jaar mogen zonder beperkingen trainen en onderlinge wedstrijden spelen binnen de club.
  • Senioren van 27 jaar en ouder mogen m.i.v. 16 maart alleen in groepjes van maximaal vier en met 1,5 meter afstand trainen. Onderlinge wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Alleen Heren-1 speelt in de topcompetitie en mag onder strenge voorwaarden het veld weer op. Een van die voorwaarden is dat op alle (oefen-)wedstrijddagen een negatieve coronatest moet worden overlegd door de spelers.

Maatregelen rondom trainingen en oefenwedstrijden

Hoe zit het ook alweer met de afspraken op HC Rotterdam? Hieronder zetten we ze nog eens kort op een rij:

TRAININGEN EN ONDERLINGE WEDSTRIJDEN
📅 Het schema voor trainingen en oefenwedstrijden is zichtbaar in de clubapp.
🎽 Kom omgekleed naar de club en neem een gevulde bidon mee.
🚴Verlaat het complex direct na je training of wedstrijd.
⏲️ Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van je training naar de club. Bij een oefenwedstrijd ben je niet eerder dan 15 minuten voor aanvangstijd op de club.
🚗 Ouders mogen kinderen met de auto afzetten of op de fiets brengen tot de ingang van het complex bij de fietsenstalling. Indien noodzakelijk kunnen ouders wachten in hun auto op het parkeerterrein. Let erop dat ook hier 1,5 meter afstand wordt gehouden.
🏑 Alleen Heren-1 speelt in de topcompetitie en mag onder zeer strenge voorwaarden het veld weer op. Een van die voorwaarden is dat op alle (oefen-)wedstrijddagen een negatieve coronatest moet worden overlegd door de spelers.

TOESCHOUWERS
⛔ Geen toeschouwers op het complex tijdens trainingen en oefenwedstrijden.
3️⃣ Bij een oefenwedstrijd is het maximaal aantal personen begeleiding gesteld op 3: de scheidsrechter/spelbegeleider, plus de coach en de manager/assistent-coach.
🚴 Sporters, die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Vriendelijk verzoek om de sportaccommodatie z.s.m. te verlaten. 

REGISTRATIE
✔️ Spelers en teambegeleiding worden automatisch geregistreerd via het trainings- en wedstrijdschema.

CLUBHUIS EN HORECA
🔒 De terrassen zijn gesloten. De buitenbar is in het weekend ingericht als to go-punt.
🍌Het is niet toegestaan om eigen consumpties te gebruiken op het complex, m.u.v. de fruithap in de rust.
🚽 Het clubhuis is gesloten, m.u.v. toiletten op begane grond en de toegang tot de lockers van trainingsmaterialen en keeperstassen. De kleedkamers zijn dicht.
1️⃣ Trainingsmaterialen kunnen door 1 persoon per team worden gehaald en teruggebracht. Denk hierbij aan 1,5 meter afstand.
😷 In het clubhuis is het dragen van een mondkapje verplicht als je ouder bent dan 13 jaar.

QUARANTAINE & TESTS
🤧 Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen. In afwachting van de uitslag kom je niet naar de club. Lees dit nieuwsbericht
👜 Ben je in het buitenland geweest? Bij terugkomst in Nederland gelden quarantaine-adviezen van de overheid. We verwachten dat iedereen hierin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

MEDIA
✍️️ ðŸŽ¥ ðŸ“¸ ðŸŽ¤ Vertegenwoordigers van media zijn welkom bij de competitiewedstrijden van Heren-1. Aanmelding vooraf is verplicht. Stuur voor meer informatie en aanmelding een email naar: [email protected]


'Click & collect'-zone op de parkeerplaats

Om ervoor te zorgen dat de kinderen een veilige bewegingsruimte krijgen, wordt de voetgangerszone uitgebreid op het achterste deel van de parkeerplaats. Op trainingsdagen en de zaterdagochtend is het namelijk vaak te druk met ouders, die hun kinderen komen brengen of ophalen en dan gezellig even blijven kletsen op de smalle strook - en doorgaande route - tussen de fietsenstalling en veld 7. 

Mini's
Bij minitrainingen is deze zone de verzamelplaats, waar de spelers zich kunnen melden bij de trainer en dan gezamenlijk naar het veld wandelen, En na de training worden ze hier ook weer teruggebracht door de trainer.

Bij oefenwedstrijden vragen we de coach/manager van het miniteam ook om hier te verzamelen met de kinderen. We vinden het belangrijk te onderstrepen dat ook in deze zone de afstandsregel van 1,5 meter wordt opgevolgd. 

Jeugd in ABCD-teams
De spelers uit deze teams kunnen zelfstandig naar het veld voor training en oefenwedstrijd. Bij halen en brengen gelden wel de regels van de 'click & collect-zone'.

Ouders
Ouders, die hun kind brengen/halen, blijven in de auto totdat hun kind in de voetgangerszone is gearriveerd en hij/zij daar kan worden opgehaald. Let op de aangepaste routing op de parkeerplaats en ook het vriendelijk verzoek om op de parkeerplaats de snelheid aan te passen i.v.m. overstekende kinderen. Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige situatie op de club. 

Avondklok
Zolang de avondklok geldt, zijn de laatste trainingen om 21.15 uur afgelopen zodat de spelers en trainers na het rapen en opbergen van de ballen op tijd het complex kunnen verlaten en iedereen, ook degene die het clubhuis en de hekken sluit, voor 22.00 uur thuis kan zijn. Vriendelijk verzoek aan de trainers en teams, die als laatsten trainen, om ervoor te zorgen dat iedereen uiterlijk om 21.30 uur op de fiets of in de auto zit.

De aangepaste trainingstijden zijn zichtbaar in de clubapp. Check de website en clubapp regelmatig voor evt. aangepaste trainingstijden.

Daarnaast roepen we iedereen op om zich goed aan alle maatregelen te houden. Was je handen regelmatig, schud geen handen en houd afstand. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek.

NB Aanvullende maatregelen zijn mogelijk. Houd de website in de gaten voor actuele berichten. Het coronadossier van KNHB is zichtbaar op hun website.



Voorwaarden & disclaimer