1-header.jpg

Scheidsrechtersexamens voor 2e jaars C-spelers

8-3-2021
Nieuwsafbeelding

Als je op hockey zit, hoort fluiten daarbij. Zodra je een tweedejaars C-speler bent, wordt het examen clubscheidsrechter behaald zodat je volgend seizoen als B-speler inzetbaar bent. Beginnende jeugdscheidsrechters kunnen de wens aangeven om bij de eerste wedstrijd te worden begeleid. Ook daarna is begeleiding op verzoek mogelijk, bijvoorbeeld als het jeugdlid graag wil weten hoe je je arbitrageskills verder zou kunnen verbeteren.  Je zult merken dat hoe vaker je fluit, hoe leuker het wordt!

Voorbereiding
Het examen wordt online afgenomen en voorbereiden doe je via e-learning van de KNHB. De spelregels van veld- en zaalhockey komen hierin aan bod en speciaal voor de scheidsrechters de gebaren, looplijnen en de onderlinge taakverdeling.

Deze week ontvangen alle tweedejaars C-spelers een welkomstmail van de KNHB met daarin de link naar de leeromgeving ‘Opleiding Clubscheidsrechter’. De site is ook te openen op een tablet of telefoon. Je hebt een jaar toegang tot de leeromgeving zodat je ook na je examen nog je kennis kunt opfrissen. Bij het gebruik van de browser Safari: bij de instellingen van Safari cookies accepteren. Ervaring leert dat het voorbereiden van het examen een kleine 2 uur in beslag neemt.

Examendata
  • dinsdag 6 april om 20.00 uur
  • woensdag 14 april om 20.00 uur
  • donderdag 22 april om 20.00 uur

Tweedejaars C-speler maar geen mail ontvangen?
Het welkomstbericht wordt gestuurd aan het mailadres, zoals bekend in LISA. Dit is in regel het mailadres van de ouders(s), maar kan inmiddels ook zijn gewijzigd in het mailadres van de jeugdspeler. Check dus het juiste mailadres zoals bekend bij de speler in de clubapp.

Mocht je geen mail van de KNHB hebben ontvangen, laat dat dan zo spoedig mogelijk weten door een mail te sturen naar [email protected].

Nog geen tweedejaars C-speler maar wel examen doen?
Ook uit jongere teams krijgen we al verzoeken tot het doen van de opleiding en het examen. Als je hierin interesse hebt, stuur dan een mail aan [email protected].

Voorwaarden & disclaimer