1-header.jpg

Interview: Max was pas één keer op de club

20-3-2021
Nieuwsafbeelding

Onze club wordt gedragen door een heleboel vrijwilligers: onze toppers! Met een club van bijna 2.400 leden kan het ook niet anders dat er heel veel handen betrokken zijn bij het reilen en zeilen. De komende tijd zullen we jullie kennis laten maken met een aantal van hen. Meer interviews vind je hier.

Vertel eens, wie ben je?
Ik ben Max, ben 17 en woon in Terneuzen. Ik zit in het 2ejaar van mijn opleiding mediavormgever, die volg ik in Vlissingen, en daarna wil ik het liefst doorstromen naar een audiovisuele opleiding aan het HBO. Ik hockey zelf ook, maar wel bij een andere club: Ik speel in Heren-1 van MHC Olympia.

Ik ben heel veel bezig met media. Mijn ouders hebben een sportschool, daar doe ik alle social media en sportvideo’s voor. Daarnaast doe ik heel veel losse opdrachten als vormgever, zeker in de lockdown is het alleen maar media geweest. Door de lockdown was ik weinig buiten, en door alle projecten die ik deed kwamen er alleen maar meer projecten binnen. Er zijn dagen dat ik 30 uur bezig zou kunnen zijn, dus ik moet steeds vaker nee zeggen.

Je woont in Terneuzen, hockeyt heel ergens anders, maar toch ben je betrokken bij HC Rotterdam. Wat doe je, en hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Ik doe de visuals voor heel veel van wat we via de verschillende sociale kanalen delen, maar ook voor bijvoorbeeld de ‘anderhalve meter stickers’, een deel van de aankleding van het stadion tijdens de livestreams, dat soort dingen.

Ik ben er eigenlijk via Instagram ingerold. Ik hockey natuurlijk zelf, en had een aantal van de Hoofdklasse clubs gevolgd om me daar eens in te verdiepen omdat ik dat interessant vond. Toen zag ik een bericht voorbijkomen dat Rotterdam zocht naar een ‘next level social media reporter’. Daar heb ik toen een DM overgestuurd, en voor ik het wist hing ik met Mignonne (red. onze fantastische voorzitter van de communicatiecommissie) aan de telefoon. Inmiddels zijn we een jaar verder.

Niet iedereen zou zomaar lid worden van de communicatiecommissie van een vreemde hockeyclub. Waarom jij wel?
Het werk zelf is heel afwisselend. Wanneer de club iets nodig heeft om zich te presenteren, dan probeer ik dat binnen de huisstijl van Rotterdam te maken, maar het loopt echt best wel uiteen wat er allemaal nodig is. Dus dat maakt het heel leuk en leerzaam.

Dit is een toffe combinatie, media en hockey, en ik leer er echt veel van om binnen een bedrijf mee te denken. Voor school heb ik ook opdrachten, maar dan werk je in je eentje. We hebben binnen onze commissie veel onderling contact, met iedere twee weken een online vergadering en er is veel dat ook tussendoor moet gebeuren. Hoe dat proces werkt, en hoe het is om binnen een planning te werken, dat neem ik ook weer mee terug naar mijn opleiding en naar volgende opdrachten.

En ik leer veel van de feedback. Als graphic designer ben je veel met het visuele bezig, maar de rest van het team is meer bezig met de content. Je hebt verschillende specialiteiten zo komen we samen tot een mooi resultaat. Daar is goede communicatie voor nodig, zeker omdat je soms ook heel erg snel moet schakelen. De reel van vorige week, van de counter van Thijs van Dam en Tjep Hoedemakers tegen Pinoké, die moest echt zo snel mogelijk online. Dan moet je snel met elkaar kunnen bespreken.

Waar ben je het meest trots op?
Ik vind het heel tof om te zien dat iets waar ik dan een paar uur mee bezig ben geweest, dat je dat dan bijvoorbeeld op de socials en op de club ziet terugkomen. Ik vind ook dat onze socials er heel professioneel uit zien, doordat we zo goed afstemmen, ziet alles er echt uit als een geheel.

Daarnaast heb ik Trello, een planningstool, geïntroduceerd in de communicatiecommissie. Ik ben wel de jongste in de commissie, maar ik probeer wel wat ik dagelijks zie en leer mee te nemen in wat we doen. Zo had ik ook gezien dat andere clubs de score van Hoofdklasse wedstrijden delen via Instagram stories. Dat wilde ik toen ook meteen doen, en dat werkt echt heel tof.

Als je aan HC Rotterdam denkt, waar denk je dan aan?
Lastig! Ik ben best wel een buitenstaander, ik ben pas één keer op HC Rotterdam geweest. Je ziet wel dat het echt een familieclub is. Tof om te zien dat de jonge talenten ook een kans krijgen bij Heren-1, dat de jeugd doorstroomt. En de club is heel gastvrij, iedereen vindt het leuk om mee te werken aan de sociale media kanalen. Ik hoop dat ik in de toekomst, na Corona, wat vaker echt naar de club kan komen om het echte clubgevoel mee te maken. Ik ben er dan pas 1 keer geweest, maar HC Rotterdam is echt al een beetje ‘mijn’ club geworden. Ik ben echt fan geworden – ook dankzij dat ik alles nu zo goed kan volgen via de livestream!

Voorwaarden & disclaimer