1-header.jpg

Rotterdome blijft staan tot de meivakantie

23-3-2021
Nieuwsafbeelding
Door de bekende maatregelen werden het zaalhockey en de gymlessen vanaf half december stilgelegd. Dit betekent dat de Rotterdome nu al een paar maanden niet wordt gebruikt, en wij begrijpen de vraag van leden waarom de hal er nog staat.

Waarom is de Rotterdome nog niet afgebroken?
Het Wolfert Dalton heeft tot de meivakantie twee velden in de Rotterdome gehuurd voor hun gymlessen. Dit geldt voor de eerste twee zaalseizoenen omdat de school hoopt dat de nieuwbouw van het schoolgebouw in zomer 2022 is gerealiseerd. Met dit huurcontract hebben wij ons verplicht om de hal te laten staan, maar met als voordeel dat wij huuropbrengsten ontvangen voor deze periode.

Rotterdome door weer en wind
Zondag 7 februari lag de Rotterdome onder een deken van sneeuw. Het gevaar was dat de sneeuw op het dak te zwaar zou worden, maar ook de sneeuwbergen tussen hal en hekken van het veld zorgden voor teveel druk op de halhuid. De oproep 'Red de Rotterdome' verspreidde zich snel onder de leden en de hoeveelheid hulptroepen met sneeuwscheppen was hartverwarmend.
Ook heeft de hal het flink te verduren gehad tijdens de storm op 10 maart. Hierbij is o.a. het beschermingsfolie aan de buitenzijde verschoven. Gelukkig is dit te verhelpen als de hal wordt afgebroken.

Voorbereidingen voor het afbreken van de Rotterdome
Vorige week is de vloer in de achterste helft van de hal al verwijderd omdat deze helft niet is verhuurd. Ook is de Rotterdomecommissie al druk met voorbereidingen om de hal in mei af te breken. Hierbij komt veel kijken want er is niet alleen inzet van veel vrijwilligers nodig, maar er moet ook worden nagedacht over logistiek, transport, opslag van de hal & vloer en de aanpassingen rond veld 6. Er volgt dus zeker nog een oproep voor hulp van aanpakkers.


Voorwaarden & disclaimer