1-header.jpg

Interview: Jessica was nieuwsgierig naar de kabouters

30-4-2021
Nieuwsafbeelding
Onze club wordt gedragen door een heleboel vrijwilligers: onze toppers! Met een club van bijna 2.400 leden kan het ook niet anders dat er heel veel handen betrokken zijn bij het reilen en zeilen. De komende tijd zullen we jullie kennis laten maken met een aantal van hen. Meer interviews vind je hier.

Vertel, wie ben je, wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Jessica Helios, moeder van Khedyra en getrouwd met Dennis. In het dagelijks leven heb ik een eigen bedrijf in de telecom. Ik zet bedrijfstelefoonlijnen op, zoals 0800- en 0900-nummers. Dit kan bijvoorbeeld het consumentennummer op een pak melk zijn, maar we hosten ook De Luisterlijn, een contactlijn voor eenzame mensen. Onze klanten zijn zeer divers, van lokale bedrijven tot multinationals. Zeker in deze tijden wordt er steeds meer gebeld. Al een jaar of 20 werkzaam in die branche door een spontane sollicitatie destijds volledig buiten mijn vakgebied als docent Engels.

Vroeger heb ik op het oude HC Rotterdam complex in Zestienhoven gespeeld, maar ik ben na mijn eindexamen Havo gestopt met hockeyen. Een paar jaar geleden ging Khedyra spelen bij de kabouters, inmiddels zit ze al in de 2 e jaars E! Toen zij begon met hockeyen ben ik zelf bij de Trimmers gegaan, maar het werd met mijn eigen bedrijf en mijn vrijwilligerswerk voor de club gewoon te veel. Ik dacht, ‘laat Khedyra maar lekker hockeyen, dan ga ik mijn tijd hier als vrijwilliger verder nuttig besteden’. Ik geef ook vaak mijn man Dennis ‘vrijwillig’ op als mede-vrijwilliger. Hij moppert dan altijd een beetje maar vindt het ook altijd net zo gezellig om mee te helpen. Onze grap onderweg naar vrijwilligerswerk op de club is steevast ‘ze krijgen 2 vrijwilligers voor 1 berichtje’.

Wat doe je voor de club?
Ik ben er ooit gewoon ingerold als vrijwilliger. Toen Khedyra was ingeschreven, kreeg ik een nieuwsbrief met daarin een vacature voor een lijncoördinator voor de kabouters. Ik had geen idee wat het was, maar het klonk leuk, dus ik heb toen gemaild. Een paar dagen later werd ik gebeld en toen was het ‘ja, ga het maar doen’! Het was een hele veelzijdige rol met veel contact met de club, de ouders – ik heb het 3 seizoenen tot en met 2e-jaar F met veel plezier gedaan.
Na een paar seizoenen ben ik door Sven-Olaf benaderd, hij was toen nog voorzitter van de Mini Commissie. Hij vertelde dat Erna Truijens hulp nodig had bij de Sportiviteit en Respect commissie, en of ik dat misschien wilde doen. Het was heel erg nodig – soms zie je ouders langs de lijn tegen een jonge scheidsrechter tekeergaan. Het was nodig dat daar aparte aandacht voor kwam.

Voor Corona hadden we eigenlijk iedere week wel een campagne. Soms een campagne met flyers, om spelers aan te moedigen elkaar een complimentje te geven. We hebben grote banners gehad om mensen eraan te herinneren lief te zijn voor elkaar. Een collega uit de commissie is weleens in een Rotje Knor-pak gestapt, en toen zijn we samen over de velden gegaan met biggensnoepjes. We wilden weten hoe de jongsten denken dat je met elkaar om moet gaan op het veld. En die kleine 5-jarigen weten dat heel goed! Die weten dat het niet leuk is als papa en mama commentaar geven op de scheidsrechter, of dat ze zeggen dat die bal wel in de goal had moeten rollen. Overigens, Dennis heeft zijn scheidsrechtes kaart en fluit regelmatig bij het team van Khedyra en ik ben één van de coaches haar team. Khedyra fluit al weleens een onderling wedstrijdje bij hun training en ze gaat vaak mee als Dennis en ik vrijwilligers zijn. Jong geleerd is oud gedaan.

Wat is jullie grote doel met deze commissie?
Het doel is echt het motto van de club: Plezier, leren en presteren. Wat we willen bereiken is dat het leuk is om te hockeyen, dat we met z’n allen een hoop lol maken en daardoor presteren op het veld. En dat is eigenlijk ook waarom ik het vrijwilligerswerk doe – ik vind het leuk om hockey leuk te maken voor een ander!

Wat brengt je rol binnen de club je?
Ik vind het waanzinnig leuk om dingen voor de club te doen, of dat nou is als vrijwilliger bij de EHL, of bij Oranje, of als parkeerwacht bij de Coronamaatregelen na de 1 e lockdown – toen heb ik er ook gestaan. Ik ga van Chef fietsenstalling naar Chef parkeerplaats!
Wat het zo leuk maakt? Ik ben eigenlijk altijd alleen maar aan het werk, telecom is 24x7 aan staan. Het is leuk om eens wat anders te doen en voor een ander. En je leert mensen kennen, het is gezellig, je hebt een praatje en krijgt leuke reacties. Je maakt het ook leuk voor jezelf want is natuurlijk wel je vrijetijd. Ik ga altijd met een lach op m’n gezicht naar huis.

Waar ben je het meest trots op van wat je bereikt hebt binnen HC Rotterdam?
Ik ben heel trots op wat we hebben bereikt met de Sportiviteit & Respect commissie. Mensen voelen zich meer op hun gemak om op een positieve manier elkaar aan te spreken op hun gedrag. En ik ben heel trots op de evenementen die ik heb ondersteund. Er zijn dan een hele hoop mensen op de club, ook van buiten de club! Met de EHL, dat was een Paasweekend paar jaar geleden, bemande ik de eerste dag de merchandise kraam, Chef Merchandise. Heerlijk voor de club verdiend aan petjes, sjaals, pruiken enzo. Je staat daar lekker gek te doen, en dat steekt mensen aan. Fijn dat je dan een hele positieve respons krijgt. Voor mij, als vrijwilliger, is het enerzijds even geen werk en plezier hebben, anderzijds
gewoon fijn om de club te kunnen helpen. Vanuit de club krijg je er veel waardering voor omdat we zonder vrijwilligers niet kunnen doen wat we allemaal doen maar het mooiste moment vind ik als iemand van de club zelf tijdens je bezigheden je zegt ‘dankjewel, fijn dat je er bent om te helpen’. Ik ben eigenlijk gewoon trots op ‘mijn clubbie’ en wat we met z’n allen voor elkaar krijgen zodat er gehockeyd en plezier gemaakt kan worden.

Als je aan HC Rotterdam denkt, waar denk je dan aan?
Gezelligheid en familiegevoel – een heel groot gevoel van saamhorigheid. En met name een heel sterk Rotterdam gevoel: niet lullen maar poetsen!

Vacatures
Enthousiast geworden door dit interview en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? De vrijwilligerscommissie is altijd op zoek naar vrijwilligers. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten of gewoon wat vragen? Neem contact op met de vrijwilligerscommissie via mail

Meer vacatures vind je op de vacaturebank, zoals:

  • Trainingscoördinatoren jeugd
  • Lijncoördinatoren regiojeugdteams
  • Contributiecoördinatoren
  • Voorzitter en leden Commissie Maatschappelijk Verantwoord Organiseren
  • Voorzitter en leden Clubhuiscommissie
  • Social Media-reporters
  • Vrijwilligerscommissie


Voorwaarden & disclaimer