1-header.jpg

Hello’s and goodbyes voor Dames-1

15-6-2021
Nieuwsafbeelding

Deze week is de selectie van Dames-1 voor het nieuwe seizoen vastgesteld. Coach Brian Vervoort ziet een aantal speelsters, die de afgelopen jaren een vaste waarde zijn geweest, vertrekken maar is ook heel tevreden met de nieuwe aanwas. Hij kijkt ernaar uit om te gaan werken met deze talentvolle groep en weer een mooie stap te zetten richting promotie naar de Hoofdklasse.

Goodbyes
Na zeven jaar in Dames-1 vertrekt Rosanne Gatsonides (24) naar Schiedam Dames-1. Rosanne kwam als 10-jarige naar HC Rotterdam en speelde 2 jaar samen met haar zus Martine in ons Dames-1. Trouwe supporters kennen Rosanne natuurlijk als strafcornerkanon.
Lieve van den Hurk (22) was vanaf 2016 een vaste waarde bij de dames. In seizoen 2018-2019 speelde ze ook een aantal maanden in Japan, waar ze via een uitwisseling voor haar studie econometrie terecht kwam.
Na drie jaar keert Pien Tol (27) terug naar HC Bloemendaal. Vanwege haar studie maakte ze een uitstap naar Rotterdam, waar zij als ervaren speelster de rol van aanvoerder met verve vervulde. Nu ze gaat werken en samenwonen in Amsterdam kiest ze ervoor dichter bij huis te gaan hockeyen.
Met haar nemen we ook afscheid van haar moeder Nicolette Tol, die de afgelopen jaren de rol van teammanager met enthousiasme en zorg uitvoerde.
Jori van Calcar (21) speelde drie jaar in Dames-1. Ze neemt afscheid omdat ze gaat wonen en studeren in Gent. Jori stroomde in op onze club in MD3 en groeide via MC2 naar MB1. Hiermee is ze een voorbeeld van een goed functionerende jeugdopleiding met regiotopjeugd- en topjeugdteams.
Aprilia Molier (20) maakte twee jaar deel uit van het team. Zij kwam vanaf HC Zoetermeer in MC1 en werd in 2018 al met coach Brian en MB1 landskampioen. Tweede keepster Cecile van Eijk (19) vertrekt na één seizoen om te gaan hockeyen en studeren in Amerika.

Hello’s
De komst van Julie van Dam (21), middenvelder met hoofdklasse ervaring bij hdm, is al bekendgemaakt. Met haar zijn de volgende nieuwe gezichten komend seizoen te zien in het wit-groene tenue: Tessa van Haaster (20) komt over van Ring Pass Dames-1 en Loïs Boerman (18) komt over van Enschede Dames-1 en gaat wonen en studeren in Delft. Amber Klijsen (19), een talentvolle keepster, komt over van Push Dames-1 en speelt in de Jong Oranje selectie. Last but not least sluiten uit onze eigen jeugd Claire Moerman (18) en Isabel Smeets (18) aan. Voor Claire komt, na één jaar bij HC Schiedam Dames-1 gespeeld te hebben, een droom uit om samen met haar zus Frederique in HC Rotterdam Dames-1 te spelen.

We willen de vertrekkende dames bedanken voor hun inzet en wensen allen veel succes bij hun nieuwe uitdagingen. Voor de nieuwe meiden geldt een hartelijk welkom!

Voorwaarden & disclaimer