1-header.jpg

HC Rotterdam en ABN AMRO zijn samen sterk voor hockeyplezier

17-6-2021
Nieuwsafbeelding

'Wij zijn Rotterdam' is de slogan die we als club met trots voeren. We zorgen voor hockeyplezier op onze eigen velden, maar als grote sportclub in Rotterdam pakken we ook door op onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wist je bijvoorbeeld dat we een bestuurslid en commissie hebben voor maatschappelijk verantwoord organiseren? En ze zijn nog op zoek naar versterking ook!

Ons bestuurslid MVO in de bres
Vol passie en energie zet bestuurslid maatschappelijke zaken Erna Truijens zich in voor haar portefeuille. Bijna een dagtaak heeft ze inmiddels aan de werkzaamheden voor o.a. Stichting Hockey voor iedereen Rotterdam en Sportspullenbank Nederland. 'Bewegen is een levensbehoefte', zegt Erna. 'Samen bewegen en sporten zorgt voor het fitter voelen en erbij horen. Het gaat om trots en eigenwaarde. Iedereen doet mee. Bij 'voor Rotterdammers, door Rotterdammers' kan een grote sportclub als HC Rotterdam helpen in het vinden - en creëren - van de verbinding'.

Pleintjeshockey
Dankzij een nauwe samenwerking met 'Stichting Hockey voor iedereen Rotterdam' en wijkorganisaties Thuis op Straat (TOS) en Samen Ondernemend Leren (SOL) zetten (oud-)leden van HC Rotterdam zich in om Rotterdammers, voor wie sporten en een hockeyclub niet vanzelfsprekend zijn, een mogelijkheid te bieden om kennis te maken met hockey. De afgelopen maanden zijn op verschillende pleintjes in Rotterdamse wijken hockeylessen gegeven, waaraan zo’n 500 kinderen hebben deelgenomen.

Sportspullenbank Nederland
Sportspullenbank Nederland is een spin-off van Stichting Hockey voor iedereen Rotterdam. De Sportspullenbank zamelt tweedehands sportkleding en -materialen in en stelt deze beschikbaar aan mensen, die te weinig geld hebben om zelf spullen te kopen. Sporten maakt het mogelijk om maatschappelijk mee te doen en door  bestaande en beschikbare spullen op deze manier te hergebruiken dragen we bovendien bij aan een duurzame economie. Ook op HC Rotterdam geloven we in ruilen en staat bij de blauwe keet voor het clubhuis een gele inzamelingscontainer van de Sportspullenbank. 

ABN AMRO met HockeyExperience
In Rotterdam staan we dus samen sterk met onze lokale partners, maar ook onze hoofdsponsor ABN AMRO zet zich in voor maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid. Sinds 2019 heeft ABN AMRO 1000 kids in een achterstandssituatie hockey laten ervaren. Komend seizoen is met de Hockey Experience het doel gesteld op 1500 kids!

Voorwaarden & disclaimer