1-header.jpg

Justen Blok en Guus Jansen verlengen hun contract

5-7-2021
Nieuwsafbeelding

Heren-1-spelers Justen Blok (20) en Guus Jansen (19) hebben hun contract bij HC Rotterdam verlengd. Het aantrekken van jong talent in de ploeg is onderdeel van de visie van de club om een optimale mix te bereiken van internationals, gelauwerde hoofdklassespelers en jong talent om de ambitie van het binnenslepen van de landstitel waar te maken. Ook bij Oranje is het talent van Justen niet onopgemerkt gebleven; hij maakte deel uit van de spelersgroep voor het EK en sleepte met hen het Europees kampioenschap binnen voor Nederland.

Justen Blok geldt als één van de exponenten van de nieuwe generatie tophockeyers; vier jaar geleden was hij bovendien de eerste 16-jarige speler ooit die bij Heren-1 werd vastgelegd. "Wij zijn blij dat Justen ervoor heeft gekozen om zich voor de club te blijven inzetten. De afgelopen jaren is hij gegroeid tot een vaste waarde in de verdediging en wij kijken ernaar uit om te zien hoe hij zich nog verder gaat ontwikkelen,” aldus het nieuwe bestuurslid Tophockey Luuk van der Schoot. Justen reist eind deze maand ook als reserve van Oranje af naar de Olympische Spelen in Tokio.

Jeugdinternational is Instagram-hit
De gecontracteerde Guus Jansen is een getalenteerde hockeyer - onderdeel van Jong Oranje - die zich vorig jaar vanuit Nijmegen bij Heren-1 van HC Rotterdam voegde. „Guus laat zich kenmerken als een aanvallende speler, met een enorme energie en lef waarbij hij oog houdt voor het team,” vertelt Van der Schoot. „Dat is van grote waarde.” Guus is met zijn technisch vernuft op het veld bovendien een hit op Instagram: de video waarin de jeugdinternational een aantal tegenstanders te slim af is, is via het Instagram account van de club al meer dan 166.000 keer bekeken.  


Mix is het recept op weg naar landstitel
Bestuurslid Van der Schoot is vastberaden om met HC Rotterdam een stabiele toppositie in het Tophockey in te gaan nemen waarbij veel aandacht is voor de verbondenheid tussen de club en de spelers. En daarnaast ook tussen de tophockeyers en de rest van de club, specifiek de jeugd. "We vinden het belangrijk dat de jeugd herkenning vindt in de top; natuurlijk in de manier van hockeyen, maar ook in hun sportieve waarden. We werken er hard aan om dat te bereiken met de ontwikkeling van de nieuwe jeugdopleiding,” vertelt Van der Schoot. In het Heren-1 van de komende jaren is veel ruimte voor Nederlandse hockeyers en worden waar nodig hockeyers van clubs uit het buitenland aangetrokken.

Voorwaarden & disclaimer