1-header.jpg

👈 Scheidsrechtersexamens in december

2-11-2021
Nieuwsafbeelding

Scheidsrechters zijn belangrijk voor ons. Elke wedstrijd verdient goede arbitrage door scheidsrechters, die zich onafhankelijk opstellen en kennis hebben van de spelregels. Iedereen, van speler, begeleiding tot publiek, waardeert het enorm als een wedstrijd goed wordt gefloten.

Omdat onze club afhankelijk is van vrijwilligers, verwachten wij van onze senioren, ouders van jeugdspelers en spelers in de A- en B-jeugd dat zij actief bijdragen door onder meer het fluiten van wedstrijden.


Online scheidsrechtersexamens

In december staat een aantal online scheidsrechtersexamens gepland, waarvoor je je als speler bij de senioren, ouder, begeleider en jeugdlid (vanaf tweedejaars C-speler) kunt opgeven.

Nu de examens online worden afgenomen, krijgen wij ook uit jongere teams verzoeken om het examen te doen. Dit enthousiasme wordt zeer gewaardeerd want met goede regelkennis heb je meer inzicht waarom een scheidsrechter bepaalde beslissingen neemt en kan je je beter verplaatsen in de positie van de scheidsrechter. Wij willen wel benadrukken dat wij vanaf eerstejaars B-spelers indelen om een wedstrijd te fluiten.


Examendata

  • Dinsdag 7 december om 20.00 uur
  • Donderdag 9 december om 20.00 uur
  • Woensdag 15 december om 20.00

Je kan je aanmelden door je gegevens te mailen naar de commissie scheidsrechtersexamens. HC Rotterdam neemt de kosten van het examen voor haar rekening. 


E-learning omgeving 
Na aanmelding ontvang je per mail inloggegevens voor de online cursus. In een e-learning-omgeving is het mogelijk om in je eigen tempo door de theorie heen werken. De ervaring leert dat dit ongeveer twee tot drie uur in beslag neemt, dat dit heel leerzaam is en (zelfs) leuk om te doen.

Voorwaarden & disclaimer