1-header.jpg

✔️ Corona-update (14-12): zaalcompetitie, QR-codes en 1,5 meter

14-12-2021
Nieuwsafbeelding
Tijdens de persconferentie is de periode van de avondlockdown verlengd tot 14 januari 2022. Voor de amateursport zijn geen aanpassingen gedaan of nieuwe maatregelen toegevoegd.

Clubhuis vanaf 17.00 uur gesloten
Het complex, clubhuis en Rotterdome zijn iedere dag vanaf 17.00 uur gesloten. Van maandag t/m vrijdag zijn alleen de lockerruimte, gang met teamlockers en de toiletten op de begane grond geopend. De vriezer met blessure-ijs, de EHBO-trommel en de kist met gevonden voorwerpen staan in de Rotterdome. 
Op zaterdag en zondag is de bar geopend vanaf 45 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd. Van alle bezoekers (18+) van clubhuis en Rotterdome wordt een QR-code gecheckt en binnen is een mondkapje verplicht. 

Zorg dat je niet voor een gesloten hek staat
Let op: het complex gaat zaterdag en zondag om 17.00 uur dicht. Speel je op een andere locatie en verzamelen jullie op de club? Zet dan de auto, scooter of fiets buiten het hek. 

Geen publiek bij trainingen en wedstrijden
Met ingang van zondag 14 november geldt dat wij geen toeschouwers meer mogen toelaten op het complex tijdens trainingen en wedstrijden. Onder toeschouwers vallen ook de ouders/verzorgers en rij-ouders van de HC Rotterdamteams.
  • Per team is het maximum aantal volwassenen in de teambegeleiding gesteld op 2 personen. Bij de thuisteams komen daar 2 scheidsrechters/spelbegeleiders bij.
  • Bij wedstrijden in een andere zaal vallen de 'rij-ouders' onder de teambegeleiding, die mag blijven kijken naar de wedstrijd. Wij verzoeken bezoekende teams om het aantal volwassenen (teambegeleiding en rij-ouders) te beperken tot een maximum van 5 personen per team.
  • Rij-ouders kunnen bij wedstrijden - na het tonen van het coronatoegangsbewijs - de wedstrijden van hun eigen team bekijken vanaf een zitplaats op de tribune. 
  • Om het aantal personen in de Rotterdome zoveel mogelijk te beperken en omdat toeschouwers niet zijn toegestaan, mogen spelende teams maximaal 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd de hal in en gaan ze er na afloop binnen 10 minuten weer uit. Deze teams kunnen plaatsnemen in het clubhuis, waarbij de 18+begeleiding een geldig coronatoegangsbewijs moet tonen. 
  • Consumpties zijn niet toegestaan in de Rotterdome! Koffie of thee dus in het clubhuis.
QR-code, mondkapje en 1,5 meter afstand
In de Rotterdome wordt de QR-code gescand bij 18+-ers, ook bij de sporters. De enige uitzondering vormen de coaches en trainers zolang zij hun functie uitoefenen. Als deze vrijwilligers het clubhuis willen betreden, moeten zij wel een QR-code kunnen tonen.

Bovendien is een mondkapje verplicht van entree tot zitplaats/speelveld en vice versa. Tijdens de training of wedstrijd hoeft de coach geen mondkapje te dragen; ook voor de spelers is een mondkapje niet verplicht. Vooraf en na afloop is een mondkapje wel verplicht tijdens het verplaatsen.

Het is noodzakelijk dat overal 1.5 meter afstand van elkaar wordt gehouden. Dus ook bij het lopen van/naar het veld, tijdens de line-up, een bespreking op het veld, op de bank, de tribune en in het clubhuis. 

Veldtrainingen voor niet-zaalteams
De trimhockeyers, trainingsteams en de seniorenteams, die niet gaan zaalhockeyen, kunnen blijven trainen op het veld als de weersomstandigheden dit toelaten. Op zaterdag en zondag is er voldoende ruimte op de velden. Dien je verzoek voor een trainingsveld in bij de TCC.

Op vrijdag trainen de tweedejaars F-teams door. Zij verzamelen op de bekende plek bij het grasveld bij de fietsenstalling, waar ze worden opgehaald/teruggebracht door de trainers. Ouders kunnen de kinderen opwachten bij het grasveld bij de fietsenstalling. Vriendelijk verzoek om hier 1,5 meter afstand te bewaren en niet te lang te blijven staan.

Teamlunches en -maaltijden
Kom gezellig brunchen, lunchen of snacken op de club. Leuk met je team en fijn voor de club in deze rustige tijd! Natuurlijk moet dit allemaal voor 17.00 uur, maar er zijn diverse mogelijkheden voor een lekkere brunch, lunch of snacks. Check het nieuwsbericht of neem contact op met Tjeerd voor meer informatie.

Wij proberen op de website steeds informatie te geven over de actuele situatie. Dank voor je medewerking en begrip.
Voorwaarden & disclaimer