1-header.jpg
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 3 thuiswedstrijd(en) en 5 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 28 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
08:30 Uit M1F- Algera's HC Ypenburg CK-MF3
08:30 Thuis M1F- Moermannen HV Bleiswijk CK-MF1
08:30 Uit J1F- Van Dammen HC Delfshaven CK-JF1
09:00 Uit M6E08 MHV Forcial M6E1
09:15 Uit M8E04 HC Schiedam M8E1

Er zijn meer wedstrijden afgelast, klik hier voor alle afgelaste wedstrijden

🌙 Albert-Kees Manenschijn vertrekt bij HC Rotterdam

23-4-2022
Nieuwsafbeelding

Na 6 jaar goede samenwerking zal Albert-Kees Manenschijn HC Rotterdam verlaten. Hij maakt samen met zijn staf het seizoen af. Na goed overleg is overeengekomen om uit elkaar te gaan. Onder leiding van Albert-Kees hebben de Rotterdamse mannen een transformatie doorgemaakt naar een toekomstbestendig team, dat is gebaseerd op jong Nederlands talent aangevuld met ervaren (internationale) spelers.

In de eerste jaren werd een gedenkwaardige finale tegen Kampong (2017) gespeeld en een bronzen EHL-medaille gewonnen (2018) met o.a. twee sensationeel gewonnen knock-out wedstrijden op eigen veld tegen Mannheimer en Uhlenhorst. In het door Corona afgebroken seizoen 2019-2020 stond Heren-1 op de 2e plaats na 11 wedstrijden.

Stuwende kracht
Sindsdien heeft Albert-Kees heeft een belangrijke rol gespeeld in de genoemde verjonging van Heren-1. De combinatie van Rotterdamse talenten uit de eigen jeugdopleiding, Nederlandse jonge talenten van buitenaf en ervaren (ex)-internationals, die nu het Rotterdamse fundament van de selectie vormt, geeft groot vertrouwen voor de toekomst. Diverse spelers maken een sterke ontwikkeling door met als resultaat een groeiend aantal spelers van HC Rotterdam in Oranje en Jong Oranje. Op clubniveau werd in seizoen 2020-2021 een verrassende 3e plaats in de landelijke competitie bereikt.

Albert-Kees was naast de afgelopen 6 jaar als hoofdcoach ook betrokken bij het landskampioenschap in 2013 als assistent-coach.

Dankbaar
Luuk van der Schoot, bestuurslid topsport: "Ik ben Albert-Kees bijzonder dankbaar voor zijn enorme inzet voor de club. Hij is op dit moment bezig aan zijn zesde seizoen als hoofdcoach bij HC Rotterdam en we kijken als club terug op een fijne samenwerking”. 

Albert-Kees Manenschijn: "Na 6 mooie jaren neem ik afscheid van HC Rotterdam. Ik dank alle betrokkenen voor het vertrouwen en ga op zoek naar een volgende uitdaging. Ik heb alle vertrouwen in een mooie toekomst van deze groep en de club.”

Voorwaarden & disclaimer