1-header.jpg

πŸ‘ˆ Online scheidsrechtersexamens in augustus

6-7-2022
Nieuwsafbeelding

Scheidsrechters zijn belangrijk voor ons. Elke wedstrijd verdient goede arbitrage door scheidsrechters, die zich onafhankelijk opstellen en kennis hebben van de spelregels. Iedereen, van speler, begeleiding tot publiek, waardeert het enorm als een wedstrijd goed wordt gefloten. Omdat onze club afhankelijk is van vrijwilligers, verwachten wij van onze senioren, ouders van jeugdspelers en spelers in de O18- en O16-jeugd dat zij actief bijdragen door onder meer het fluiten van wedstrijden.

Inhaalslag nodig voor O16-spelers met scheidsrechterkaart
We zien nu dat er in het nieuwe seizoen te weinig eerstejaars spelers in de O16-teams beschikken over een scheidsrechterskaart. Daarom is besloten om direct bij de seizoensstart nog twee extra examenmomenten in te plannen. Wij willen wel benadrukken dat wij alle spelers vanaf O16-teams indelen om een wedstrijd te fluiten; ook de eerstejaars en degenen die nog geen kaart hebben.


Online scheidsrechtersexamens in augustus

In augustus staat een aantal online scheidsrechtersexamens gepland, waarvoor je je als speler bij de senioren, ouder, begeleider en jeugdlid (vanaf tweedejaars O14-speler) kunt opgeven. Na de examenrondes in november waren er maar liefst 122 geslaagden, dus wij kijken uit naar nog zo’n succes om er zeker van te zijn dat ook volgend seizoen alle wedstrijden goed kunnen worden begeleid.

Nu de examens online worden afgenomen, krijgen wij ook uit jongere teams verzoeken om het examen te doen. Dit enthousiasme wordt zeer gewaardeerd want met goede regelkennis heb je meer inzicht waarom een scheidsrechter bepaalde beslissingen neemt en kan je je beter verplaatsen in de positie van de scheidsrechter. 


Examendata

  • Dinsdag 23 augustus om 20.00 uur
  • Donderdag 25 augustus om 20.00 uur

Je kan je aanmelden door je gegevens te mailen naar de commissie scheidsrechtersexamens. HC Rotterdam neemt de kosten van het examen voor haar rekening. 


E-learning omgeving 

Na aanmelding ontvang je per mail inloggegevens voor de online cursus. In een e-learning-omgeving is het mogelijk om in je eigen tempo door de theorie heen werken. De ervaring leert dat dit ongeveer twee tot drie uur in beslag neemt, dat dit heel leerzaam is en (zelfs) leuk om te doen.

Voorwaarden & disclaimer