1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

Simone van den Akker-Martens benoemd tot erelid

16-6-2022
Nieuwsafbeelding
Voor het eerst in twee jaar was het weer mogelijk: de ALV vond woensdagavond j.l. weer fysiek plaats op de hockeyclub. Het bestuur heeft met goedkeuring van de leden Simone van den Akker-Martens benoemd tot erelid. Voorzitter Diederik Chevalier sprak haar persoonlijk toe.

Simone is een bekend gezicht op en rond de hockeyvelden. In 1995 werd ze lid van HC Rotterdam als speelster van Dames-1. Op de velden van het oude complex won ze in 1996 de Europa Cup II waarna ze nog vele jaren in Dames-1 speelde. Ze leerde op de hockeyclub haar man (Tom) kennen en was trainer en coach van diverse jeugdteams. Ze vervolgde haar hockeycarrière in Dames-2 en aansluitend Dames Veterinnen A, waarmee ze Nederlands Kampioen werd.

DVA kampioensfoto


Simone is al jaren verantwoordelijk voor de Regio Top jeugd. Een commissie die mede dankzij haar zeer stabiel en goed draait. Als oud-speelster van Dames-1 doet ze enorm veel voor de club waarbij ze nadrukkelijk op de achtergrond wil blijven. Voor haar toewijding ontving zij in 2001 de Rotterdam Speld.

"Ik ga naar de hockeyclub om mijn gezin te zien” vertelde haar man Tom eerder in een interview. Ze zijn een echte hockeyfamilie. Een andere mooie anekdote die Diederik aanhaalde in zijn verhaal was: "Simone heeft op een vrijdagavond een helft meegedaan met een competitiewedstrijd om vervolgens op zondag de marathon van Rotterdam te lopen. Ongelofelijk.”

"Simone is benoemd tot erelid omdat ze verantwoordelijkheid heeft genomen om zonder tegenprestatie de rol van assistent coach van Dames-1 te vervullen. Dit in combinatie met een groter doel: het dameshockey binnen Rotterdam weer terug op de kaart te zetten.” aldus onze voorzitter. Met het overhandigen van een mooie bos bloemen werd de vergadering afgesloten.
Voorwaarden & disclaimer