1-header.jpg

🛅 Maandag en dinsdag: inleveren keepers- en trainingsmaterialen

20-6-2022
Nieuwsafbeelding

Op maandag 27 juni en dinsdag 28 juni as biedt de materiaalcommissie de teams en keepers gelegenheid om zowel de tassen met trainingsmaterialen als de complete keeperstas in te leveren op de club. Ook de aanvoerdersbanden en evt. de nog niet ingeleverde zaalmaterialen (keepersriempjes en zaalbal) kunnen worden ingeleverd.


Inlevermomenten trainings- en keepersmaterialen

Maandag 27 juni tussen 17.00-19.00 uur
Dinsdag 28 juni tussen 17.00-19.00 uur

Trainingsmaterialen
Voor de trainingsmaterialen is een inleverstation ingericht in het clubhuis boven.  Voor de teruggave van de borg voor de trainingsmaterialen gelden de volgende voorwaarden: 

  • De ballentas(sen) moet(en) volledig zijn gevuld met witte ballen. Het hoeven niet de originele ballen met clublogo en het juiste nummer te zijn. Als voorwaarde geven we mee dat de ballen wit zijn en in goede staat.
  • Voor de (regio)topteams, die een tas waterballen hebben ontvangen, geldt dat ze ook allemaal waterballen moeten inleveren.
  • Naast de ballentas(sen) is een extra tas overhandigd met 20 pionnen en 8 hesjes. De hesjes moeten gewassen worden ingeleverd. De kleur van de pionnen is niet van belang.
  • Vriendelijk verzoek om ervoor te zorgen dat de teamlocker leeg en schoon wordt opgeleverd. Het slotje kan op de locker blijven. 
Voor het inleveren van extra clubmaterialen staat de groene retourton in de hal van het clubhuis. Bij teveel ingeleverde materialen vindt geen verrekening plaats met een team.


Borg en verrekening evt. kosten

Bij het inleveren worden evt. ontbrekende materialen genoteerd. De borg wordt alleen terugbetaald als de materialen en uitrusting compleet worden ingeleverd. Teruggave gebeurt achteraf via bankoverschrijving aan degene, die de borg heeft betaald in de webshop. Als jouw team de borg contant heeft betaald, is het dus belangrijk dat de juiste gegevens bij inleveren op het formulier worden genoteerd.  


Onderlinge overdracht tussen teams

Bij de trainingsmaterialen kan het zijn dat je als team de huidige materialen volgend seizoen wilt blijven gebruiken of onderling wilt overdragen, en dat dus geen gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om ze in te leveren. In dat geval wordt de borg onderling verrekend tussen huidig en nieuw team en is het belangrijk dat jullie zelf zorgen dat de tassen compleet worden overgedragen. Ook fijn als je de commissie informeert over deze onderlinge overdracht. Dit kan via de mail.

De meeste seniorenteams behouden hun locker met trainingsmaterialen omdat de teamsamenstelling nagenoeg gelijk blijft. Als er bijzonderheden zijn, kan een mail worden gestuurd aan het bovengenoemde mailadres. 

Let op: niet inleveren, betekent een boete

Let op: als de materiaalcommissie de tassen met trainingsmaterialen niet heeft ontvangen op genoemde momenten en ook geen bericht in de mailbox heeft over onderlinge overdracht, geldt een toeslag van € 50,00 voor het betreffende team uit het huidige seizoen. De kosten van vervangen van evt. ontbrekende materialen wordt ook in rekening gebracht bij het betreffende team.

Keepersmaterialen
De keeperstas kan in de topsportgang (hoofdentree BG, rechtdoor) van het clubhuis worden ingeleverd. Voor de keepersmaterialen geldt dat deze allemaal moeten worden ingeleverd aan het einde van het seizoen, in ieder geval door de keepers bij de mini's, D- en C-teams. Dit omdat de materialen moeten worden nagelopen, evt. aangepast aan de lichaamslengte, maar er ook wordt gekeken wat moet worden aangevuld. Wanneer een keeper halverwege het seizoen aanklopt voor nieuwe materialen is niet alles op voorraad.
De borg wordt alleen terugbetaald als de uitrusting compleet wordt ingeleverd.

Als de wens bestaat de keeperstas te gebruiken i.v.m. een hockey- of keeperskamp in de zomermaanden kan dit alleen na schriftelijke toestemming van de materiaalcommissie. Gebruik onderstaand mailadres om de commissie te informeren.

Met specifieke vragen of verzoeken kan een mail worden gestuurd naar de materiaalcommissie.

De meeste keepers in de seniorenteams behouden hun keeperstas. Als er bijzonderheden zijn, kan een mail worden gestuurd aan de materiaalecommissie.


Wat hebben we eigenlijk ontvangen?

Aan het begin van het seizoen hebben jullie beschikking gekregen over trainingsmaterialen. De hoeveelheden zijn afgestemd op de leeftijdscategorie en het niveau van de teams:


Regiojeugdteams (ABCD-teams)

1 tas met 36 witte ballen
1 tas met 8 hesjes en 20 pionnen

Miniteams (EF-teams)
15 witte ballen
10 hesjes en 12 pionnen

Regiotopjeugd, JD1, JD2, MD1 en MD2
2 tassen met in totaal 72 witte dimples 
1 tas met 8 hesjes en 20 pionnen

JA1, JB1, MA1 en MB1
2 tassen met in totaal 96 witte dimples
1 tas met 20 hesjes en 20 pionnen


Uitgifte voor komend seizoen

Voor trainingsmaterialen kan vanaf 4 juli borg worden betaald in de webshop. Het nummer van de kluis en code van het cijferslot worden na ontvangst van de borg binnen 2 werkdagen gemaild. Informatie komt op 4 juli op de clubwebsite.

Keepersmaterialen 
De keeperstassen kunnen op maandag 23 en dinsdag 24 augustus tussen 17.00-19.00 uur worden opgehaald op de club. Check tzt het nieuwsbericht op de website.


Keeperslockers
Voor het gebruik van de keeperslocker wordt ieder seizoen huur betaald. Aan het einde van het seizoen wordt geïnventariseerd of er teams en/of keepers zijn, die hun locker wensen op te zeggen. Beschikbare lockers worden op volgorde van binnenkomst van het verzoek uitgegeven. 

Voorwaarden & disclaimer