1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

De Rotterdome 2.0 is besteld!

23-6-2022
Nieuwsafbeelding

Gisteren was alweer de laatste wedstrijd van de Pro League. Het NK van de jeugd staat voor de deur. Dan start de zomer alweer. Ondertussen kijken we al met veel plezier uit naar een nieuw zaalseizoen. 

We spraken met Karin Houwen-van Gelderen, lid van de Rotterdome Commissie, over de Rotterdome en ontwikkelingen. Want er is goed nieuws: de nieuwe Rotterdome 2.0 is besteld! 


Vertel, wat is er na die verschrikkelijke storm gebeurd op de club?

Tijdens en na de storm is het complex weer veilig gemaakt en in overleg met de verzekering is zoveel mogelijk van de restanten veiliggesteld, opgeruimd dan wel afgevoerd.


Hoeveel vrijwilligers hebben meegeholpen tijdens dat weekend?

Direct op zondag, vlak na de storm, is er met inzet van ruim 200 vrijwilligers ontzettend veel werk verzet met de enorme hoeveelheid doek en het staalnet.

In de loop van de week hebben we vervolgens met circa 120 vrijwilligers de vloer en ondervloer verwijderd.


Was de Rotterdome nog opnieuw te gebruiken?

Spijtig genoeg was het tentdoek en bubbeltjesfolie zo erg door de storm geraakt dat niets hiervan herbruikbaar was. Ook de vloer was helaas niet herbruikbaar.

Het staalnet, sluizen en deuren hebben de storm wel doorstaan en worden hergebruikt. Van de inrichting kunnen we een deel hergebruiken, de rest moet worden vervangen.


Is alle schade hersteld?

Niet alleen de hal maar ook andere zaken op het complex hebben schade opgelopen. Veelal is dit hersteld, zoals de ledborden, de verlichting van veld 6 en dugouts van veld 3. Voor de ballenvangers van veld 2 en 3 moeten we het nog even met een tijdelijke oplossing doen. Ook de borden langs veld 6 en 7 moeten nog hersteld worden.


Hoe ziet de Rotterdome Commissie er uit? En wat doen jullie precies?

We zijn op dit moment met zijn vijven en zijn het drukst met het opzetten en opruimen van de Rotterdome tussen half september tot eind mei. We hebben wat financiële taken (ivm de verhuur aan het Wolfert Dalton), planningstaken en vrijwilligerswerving. Ook hebben we contact met gemeente en leveranciers. Binnen onze commissie verdelen we de taken en kijken we wat het beste bij wie past. Één commissielid heeft aangegeven te zullen stoppen: dus we kunnen nog wel wat versterking gebruiken!


Hoe ziet de nieuwe Rotterdome eruit? 

Het is dezelfde hal. Net zo mooi! Inclusief een andere vloer.


Wanneer kan iedereen de Rotterdome 2.0 bewonderen?

Als de nieuwe hal op tijd geleverd wordt zetten we hem in de oktober in de week voor de herfstvakantie weer op, zodat het Wolfert Dalton er tijdens hun nieuwbouw weer in kan gymmen. Snel daarna volgt de 2e helft van de vloer zodat we december weer de zaal in kunnen.


Rond de voorjaarsvakantie gaat één deel van de vloer er dan weer uit, zodat de mini's weer (binnen) kunnen veldhockeyen. De rest van de hal blijft beschikbaar tot de Meivakantie voor het Wolfert Dalton. Na de Meivakantie ruimen we hem weer in zijn geheel op.


Kijk je er naar uit om zelf ook weer te zaalhockeyen?

Ik hockey zelf (allang) niet (meer). Mijn dochter wel en geniet ook enorm van het zaalhockeyen in onze eigen Dome.


Welk team ga je sowieso aanmoedigen?

Het team van mijn dochter uiteraard.


💪 Lijkt het jou wat om de Rotterdome Commissie te helpen? Stuur Karin gerust een mailtje


Voorwaarden & disclaimer