1-header.jpg

😁 De lach is terug op het gezicht van Mascha Sterk (hockey.nl)

5-11-2022
Nieuwsafbeelding

Vrijdag 4 november heeft hockey.nl een artikel geschreven over een van de nieuwe aanwinsten van Dames-1 dit seizoen, Mascha Sterk. Al bijna twee jaar lang worstelt zij met de gevolgen van een coronabesmetting en heeft daardoor nog geen wedstrijd met Dames-1 mee kunnen spelen.


Maar vorige week zondagmiddag, tijdens de wedstrijd tegen Klein Zwitserland, maakte zij haar debuut voor Rotterdam. In de 53ste minuut, bij een voorsprong van 0-2, geeft Amber van den Dijssel de bal voor en bij de tweede paal staat Mascha Sterk die vervolgens de 0-3 scoort. Een magisch moment.


Afgelopen december gaf Mascha in een interview met hockey.nl aan hoe ze een jaar na haar besmetting met het coronavirus nog steeds met haar gezondheid worstelde. Ze raakte opnieuw besmet met corona. Voor de tweede keer long covid en een langdurig revalidatietraject. 


Tijdens haar gesprekken met Rotterdam heeft ze haar twijfel uitgesproken of ze wel door moest gaan met hockeyen. Rond augustus leek het de goede kant op de gaan en besloot Mascha ervoor te gaan. Afgelopen zondag startte zij met een prachtig debuut tijdens de wedstrijd tegen Klein Zwitserland. 


Het blijft de komende weken aankijken hoe het met haar gaat, het betekent ook niet dat ze vanaf nu elk weekend meespeelt, maar wij zijn ontzettend blij met haar komst. Veel succes Mascha en welkom teug op het veld! 


Lees het hele artikel over Mascha Sterk op hockey.nl.

Foto: Willem Vernes

Gerelateerd nieuws

23-11 🎁 50% korting op seizoenkaarten
Voorwaarden & disclaimer