1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

🔙 Terugblik Algemene Leden Vergadering

19-12-2022
Nieuwsafbeelding

Op woensdag 7 december vond de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van HC Rotterdam weer plaats. Dit jaar een flinke opkomst en ook na de ALV bleef het nog erg gezellig in het clubhuis.


Wat stond er op de agenda?

Ingekomen stukken, vragen over de notulen van vorig jaar, een nieuw Bestuurslid Evenementen, een update van het lopende seizoen, uitreiking van de Rotterdam speld, aanvoerdersband of benoeming tot Lid van Verdienste, financiële verantwoording voor seizoen ’21-’22, vaststellen van de begroting en een bestuurswissel. We vertellen gauw verder.


Het bestuur, wie zijn dat ook al weer?

In het bestuur van HC Rotterdam zitten 8 bestuursleden, ieder met een eigen verantwoordelijkheid. Hieronder zie je ze met naam en functie. Aan het einde van deze ALV ziet het bestuur er iets anders uit na de introductie van het nieuwe bestuurslid Events en de wissel van het bestuurslid Senioren.
Nieuw Bestuurslid Evenementen

Wij hebben een nieuw bestuurslid mogen verwelkomen, namelijk Janneke van den Bent. Janneke is vanaf dit seizoen verantwoordelijk voor de events op de club, een nieuwe functie. Janneke heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor de Communicatie Commissie. Afgelopen tijd is ze al druk in de weer geweest met het Oktoberfest, C-feest, D-feest, Sinterklaasmiddagen en de activiteiten rondom de Hoofdklasse wedstrijden. En, er komt nog veel meer leuks aan, dus houd het goed in de gaten.Team van het seizoen ’21-’22

Meisjes A1 (MO18-01) is uitgeroepen tot team van het seizoen ’21-’22. Zij werden vorig jaar Nederlands Kampioen en ontvingen een prachtige schaal. Deze is aan voorzitter Diederik Chevalier overhandigt en krijgt een mooi plekje in het clubhuis. Nogmaals gefeliciteerd meiden!!Welke updates zijn besproken?

Voorzitter Diederik Chevalier praatte de leden bij over sponsoring, het professionaliseren van de Hoofdklasse, de problemen rondom de teamkleding, onze vrijwilligers en het nieuwe scorebord wat besteld is. Daarnaast zette hij Hans van Ruiten in het zonnetje en overhandigde hij hem een Rotterdam Speld.


Hans is een bekend gezicht op de club en al jaren lid. Hij hockeyt nog steeds in H45-1 en sponsort de club al jaren lang. Hij is altijd betrokken gebleven bij de club en zet zich tegenwoordig in als interim voorzitter van de Vrienden van HC Rotterdam. Daarnaast is hij de afgelopen zeven jaar lid van de Raad van Advies geweest. Het bestuur wil hem hartelijk danken voor zijn inzet met de uitreiking van de Rotterdam Speld.Vice-Voorzitter Carla Rodenburg ging verder over de lopende zaken. Zo stelde zij het nieuwe horeca team voor, vertelde over het gebruik van de Rotterdome 2.0 en gaf een update over de verduurzaming van de club. Zo komen er volgend jaar zonnepanelen en wordt er kritisch gekeken naar onderhoud, energieverbruik, gasverbruik en het meerjarenonderhoudsplan.


Hoe gaat het bij de senioren?

Bestuurslid Senioren, Sven-Olaf de Vries, kijkt tevreden terug op de stabile groei binnen de senioren. Zo zijn er de afgelopen seizoenen een paar nieuwe teams bij gekomen vanaf andere clubs en worden er leuke dingen georganiseerd voor onze senioren. Daarnaast heeft er een aanvoerdersavond plaatsgevonden, waar de aanvoerders van deze teams input hebben gegeven. Dat was een hele goede meeting!

Ook de senioren commissie beschikt over serieuze aanpakkers en twee van deze kartrekkers werden naar voren geroepen. HuisDJ Henrik-Willem Hofs is al jaren actief in de evenementen commissie en kreeg voor zijn rol als onze sfeercaptain de aanvoerdersband overhandigd. Met evenementen als het Oktoberfest, de Swingo, maar ook de Bootcamps tijdens de lockdown heeft HW veel voor onze senioren gedaan.Zo ook Ellen-Claire Engels, al 10 jaar actief als vrijwilliger voor HC Rotterdam. Ze heeft jarenlang Zomer Avond Hockey georganiseerd, is de kartrekker van de evenementen commissie, het brein achter de brainstormavonden voor aanvoerders, maar ook de Bootcamps en ’t Rotterdammertje tijdens de lockdowns kwamen bij haar vandaan. Hiervoor ontving Ellen-Claire de Rotterdam speld.Tot slot werd Marrit Jansen benoemd tot Lid van Verdienste voor haar ruim 15 jaren inzet voor de club. Zo was zij betrokken bij Zomer Avond Hockey en The Dansants, is zij bekend als Dames TC en heeft zij zich gericht op het behoud van onze eigen jeugd door middel van het creëren van jong senioren teams. Een mooie titel voor alle inzet van de afgelopen jaren.Tophockey, wat werd daar over gezegd?

Bestuurslid Topsport, Luuk van der Schoot, vertelde over het doorontwikkelen van de topsport op HC Rotterdam en de verbinding tussen Heren-1 en Dames-1 met de club. Verder werd er gesproken over de organisatiestructuur en de toepassingen die daarbij komen kijken. De visie van de jeugdopleidingen werd gedeeld, de komst van de gym en de samenwerking met Topsport Rotterdam.


Bart-Jeroen Petri kreeg van Luuk ook de onderscheiding van Lid van Verdienste. Bart-Jeroen wis vanaf 1995 actief geweest bij de club, zowel als speler voor Heren-1 als in diverse vrijwilligersrollen. Hij was trainer/coach van diverse jeugd teams en Heren-1, waarmee hij landskampioen is geworden in de zaal. Daarnaast zet hij zich in voor de Topsport Commissie, is hij onderdeel van de medische commissie en heeft hij de mini TC opgezet.Hoe zit het met het tekort aan jeugd trainers?

Tijdens de ALV gaf het bestuur aan dat het tekort aan jeugd trainers voor hun ook een belangrijk onderwerp op de agenda is. Helaas kampen andere clubs in de regio hier ook mee. Als jeugd trainer krijg je goed betaalt bij de club, maar helaas lukt het (nog) niet om voldoende trainers te werven. Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om deze trainingen te verzorgen? Laat het dan vooral weten! Verder werd aangegeven dat er een kwaliteitsimpuls voor de mini trainingen zal komen.


De financiën van seizoen 2021-2022

Penningmeester Niels van Bladeren sprak over de realisatie van seizoen ’21-’22, de ontwikkeling van de schuldposities, afwikkeling van subsidies en over de Rotterdome 2.0. De kascommissie bracht verslag uit, de ALV werd gevraagd voor goedkeuring van de jaarrekening ’21-’22 en decharge van het bestuur. Ook werd het financieel resultaat tot en met oktober 2022 gedeeld, werd er meer verteld over energie en zonnepanelen en kregen wij een update over de begroting van seizoen ’22-’23.


Dankjewel Sven-Olaf en welkom Robert!

Aan het einde van de ALV vond er een bestuurswissel plaats. Sven-Olaf de Vries, Bestuurslid Senioren gaf het stokje over aan Robert Knoops. Sven-Olaf hockeyt al sinds zijn studententijd bij HC Rotterdam. Hij was zeer betrokken bij de opstart van de Sevens, waarmee onze club voorloper was in het Nederlandse hockey. In 2016 kwam hij in het bestuur als bestuurslid mini’s en groeide vanuit hier door naar de functie Bestuurslid Senioren. Bij de wissel werd Sven-Olaf ook benoemd als Lid van Verdienste.Robert Knoops neemt met veel plezier het stokje over. Robert heeft zich al ingezet als voorzitter van de Sevens Commissie, waar hij zelf ook speelt. Maar ook bij trimhockey zie je Robert in het veld staan. Eenmaal begonnen als vrijwilliger vindt hij het het leuk om nog meer voor de club te doen. Nu dan in de rol van Bestuurslid Senioren.Wij danken alle aanwezige leden voor hun komst, zijn onwijs trots op onze toppers die benoemd zijn voor hun inzet en wensen nieuwe bestuursleden Robert & Janneke veel succes in het bestuur!


De notulen van de ALV zullen later gepubliceerd worden.


Voorwaarden & disclaimer