1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

🚦 Lekker binnen sporten met de volgende regels voor 13+

17-1-2022
Nieuwsafbeelding
Controle bij entree Rotterdome
Tot de maatregelen behoort dat controle plaatsvindt op het coronatoegangsbewijs. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht voor alle 13-plussers. Op trainingsavonden wordt deze controle gedaan door de veldcoördinatoren en in het weekend door ouders uit de jeugd- en miniteams. Mede dankzij hun inzet kunnen wij weer lekker sporten, dus wij rekenen op alle leden en hun ouders. Vriendelijk verzoek om de regels na te leven, ook als er onverhoopt even geen controle is.

Let op: teams kunnen max. 15 minuten voor aanvang van de training of oefenwedstrijd naar binnen. 

Coronatoegangsbewijs
Bij entree van het clubhuis en de Rotterdome moeten 18-plussers - ook de sporters - een coronatoegangsbewijs kunnen tonen. De enige uitzondering bij entree van de Rotterdome vormen de coaches en trainers zolang zij hun functie uitoefenen. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen.

Mondkapje en 1,5 meter afstand 
Voor alle 13-plussers geldt dat zij een mondkapje moeten dragen bij betreden van clubhuis en Rotterdome. Tijdens het spelen en coachen mag het mondkapje weer af. Vooraf en na afloop is een mondkapje wel verplicht tijdens het verplaatsen.

Het is noodzakelijk dat overal 1.5 meter afstand van elkaar wordt gehouden. Dus ook bij het lopen van/naar het veld, tijdens de line-up, een bespreking op het veld, op de bank en op de tribune. 

Geen toeschouwers, alleen teambegeleiding
Toeschouwers zijn niet toegestaan, dus bij trainingen zijn alleen de trainers aanwezig. Bij de onderlinge wedstrijden geldt een maximum van drie personen teambegeleiding per team: de coach, een scheidsrechter en evt. de manager. In overleg wordt vastgesteld wie het scorebord bedient en de tijd bijhoudt.

Controle op zaterdag
Het team dat op zaterdag en zondag is ingedeeld als thuisteam (als eerste vermeld) voor een wedstrijd op veld 1, dient twee ouders te leveren die vanaf een kwartier voor aanvang van de wedstrijd tot einde wedstrijd de controle op zich nemen bij de statafels bij de entree. Het is super als wij dit zo met elkaar kunnen oppakken en op deze manier kunnen toch twee ouders een blik werpen op de wedstrijd van hun kind.
De managers van betreffende teams ontvangen hierover een aparte mail. 
Voorwaarden & disclaimer